Ezeket látta már?

Emiatt szóltak rá várandós testvéremre a boltban, igazuk volt? Az orvos válaszol

terhesen emelgetés káros baba ölben

Szép napot kívánok. A kérdésem nem egetrengető, csak sok kínos pillanatokat okoz.

Testvérem 15 hetes terhes. Heti 2-3 alkalommal találkozunk, most, hogy többet van otthon, akkor a 2 eves fiammal szokott lenni, míg én intézem azokat a dolgaim, amiket gyerekkel nehezebb lenne. Ez par óra, es a legtöbbször altatás elött megyek el tőlük, vagy altatás után. A fiam mindig sokat volt kézben, én próbálom ezt kordában tartani, de természetesen, akin latja, hogy cipelne ha megkérné, ahhoz felkereckedik. 10 kg a kisfiam.

Bementünk a boltba, és felkéreckedett tesóm kezébe, míg válogattunk. Az egyik eladó rá szólt, hogy terhesen ne emelgesse a gyereket, nehogy elmenjen a baba. A fiam nem ficánkolt a kezébe, szépen elsimult rajta (amúgyis elfáradt addigra), nem ugrál az ember kezébe sosem. Tesóm volt már genetikai ultrahangon, mindent rendben találtak.

A kérdésem az lenne, hogy tényleg lehet baja a babának, ha heti párszor, néhány percekre cipeli a kisfiam?

Nem arról van szó, hogy sétát megunva cipeli a kezében 10-20-30 perceket is akar, csak ilyen helyzetekben. Felveszi, elmondja, mit fognak csinálni, leteszi, és kézen fogva sétálnak.

Tegnap mar rendesen lelkiismeret-furdalásom volt, mikor szóltak neki a boltban, pedig nem „cipeltetem mással” a gyereket. És mar sokszor mondta, hogy (családtagok is) szóltak neki, hogy ő most már ne vegye fel a gyerkőcöt. Nyilván, ha nem szabad, akkor ezt mellőzzük innentől, csak ha én babát várnék a kisfiam mellett, kivitelezhetetlen lenne, hogy ne cipeljem időnként (és gondolom, nem én vagyok az egyetlen). Köszönöm a válaszukat, és ne haragudjanak, ha bugyuta a kérdés.

Kedves kérdező! Egy várandós nő életébe kérdezés nélkül az alábbiak jogosultak beleszólni:

  • kezelőorvos,
  • háziorvos,
  • védőnő,
  • az ellátásában érintett szülésznő, asszisztensek
  • élete párja.

Pont. Senki más. Amúgy nyugodtan emelhet, a szövődménymentes várandósság élettani jelenség.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Egy apának lehet szülés utáni depressziója? Az orvos válaszol

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol