Ezeket látta már?

Terhesség és ritmuszavar

2012.07.31. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Kedves Doktor Úr!

... hetes kismama vagyok! Egyenlőre egészségügyi probléma nélkül, bár túlsúlyos vagyok de több éve, így a terhességem alatt is folyamatosan (heti3X)aerobikozom, figyelek magamra és a babára is.

Egy problémám azonban adódik, ami nem a terhesség alatt merült fel, hanem már főiskolás korom óta adott: gyakori extrasystole..van hogy nagyon gyakran érzem, van hogy hetekig semmi...nagyon jól tudom hogy ez vegetatív dolog, hiszen számos vizsgálaton estem át. A terhességem első heteiben is elmentem a kardiológushoz, ahol volt ultrahang, 24h-s holter stb. és semmi kórosat nem talált a doktor úr...megkérdeztem tőle, hogy emiatt szülhetek? amire az volt a válasza, hogy hármas ikreket is. :) Igen, de mi van ha a szülőágyon is lesz extrám?? Okozhat az bajt?? Károsíthatja a terhesség alatt a magzatot???? Ez az egyetlen félszem a szüléssel kapcsolatosan,tudom hogy fájni fog, és hogy erősnek kell lennem, de ha a szívem rendetlenkedik??

Válaszára várva köszönettel:

Válasz:

Aggodalomra semmi oka!

Ha a kardiológus nem látta veszélyesnek a hüvelyi szülést sem Önre, sem a magzatra, akkor hinnie kell neki. Az extrasystolia egyébként egyáltalán nem veszélyezteti a magzatot. Nem az Ön esetére vonatkozik, de higgye el,hogy a szülészeten minden vészhelyzet megoldására felkészült orvosok dolgoznak.

Üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz