Ezeket látta már?

Vegyes panaszok...

Kérdés: 1. jó napot kívánok tisztelt szakértő!Azzal a panasszal fordulnák önhöz ,hogy heti rendszerességgel az orromból gumi szerű váladék távozik semmilyen fájdalmat nem érzek, olyan állagú mint elnézést kérek a kifejezésért de mint amit a boltban kapható(mű takony) teljesen olyan az állaga egyébként áttetsző. Asztalos iparban dolgozom amúgy. De nincs össze fügésben vele mert van hogy 1-2 hónapig is el tudom kerülni a port.Ebből kifolyólag gondolom hogy nincs össze függésben. Előre is köszönöm levelemre a válaszát.

2. jó napot kivánok a bal oldali mellem alatt és felett gyakran erős fájdalmat érzek ,és kihat a bal karomra már voltam többször orvosnál de sosem kaptam kielégitő választ , tüdőszűrön is voltam ott az orvos azt mondta kicsit fura formáju a szivem ..melkas rötgent is végeztek ami negativ lett kérem ha tud segitsen köszönöm előreis

Válasz:

1. Az orrváladékkal kapcsolatban: A sűrűbb váladék lehetséges védekező reakciója a szervezetnek. Az állandó porártalom (tehát értse így hosszú évek óta) kialakíthatott az orrnyálkahártyán egyfajta védekezést, illetve a felső légutakon egyfajta \diszkrét\ gyulladást. ennek érdemes lenne utánamenni, mert a huzamos porártalom tüdőbetegségeket okozhat (szilikózis, azbesztózis stb.). Érdemes lenne fül-orr-gégésszel konzultálni emiatt.

2. A mellkasi tünetek: ha szív- és tüdővizsgálat alkalmával nincsen eltérés, akkor nem valószínű, hogy a fájdalom szív eredetű lenne. Előfordulhat még az ún. tölcsérmell jelensége, ami születési rendellenesség - de erre nem tett említést, utalást. A mellkasi fájdalomnak sokféle oka lehet, emésztőszervi probléma is kisugározhat, (reflux, fekély) vagy esetleg csigolyakopás. Érdemes körbejárni ezt a kérdést ezekben az irányokban is.

Jó egészséget kívánunk!

üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához