Ezeket látta már?

Lehetséges, hogy nem vérrög okozza az agyvérzést? És kutyánál? Az orvos válaszol

vérrgög, agyvérzés, kutyánál, stroke

Kedves Orvosok! Tudom, hogy ez a csoport az emberekről szól, és félve írom a kérdésem, ne haragudjanak!

Azt szeretném megkérdezni, hogy, ha az agyvérzést nem vérrög okozta, hanem az ér elpattanása, akkor a Trombex tabletta jót tehet-e, vagy pont inkább rosszat? Ha az agyvérzést hirtelen stressz okozza, lehetséges, hogy nem vérrög okozza az egyvérzést? Leírom őszintén miért kérdezem.

A 14 éves kutyusom, családtagom valószínű agyvérzést kapott

Csak a jobb oldalára fordul, inog, nem lát jól,... CT-re vagy MR-re nem merem vinni, mert ahhoz el kellene altatni és azt nem biztos, hogy túlélné. A szíve kb. rendben van, volt ultrahangvizsgálaton, EKG-n, vérnyomásmérésen. A vérvételből ítélve kisebb vesegondjai vannak, ami korához mérten jó, s a májértéke határeset.

Az állatorvosomban megbízok, jó szakember, viszont ebben a kérdésben kicsit kételyeim vannak. Félek, a Trombex-szel több kárt csinálok, mint hasznot.

Nagyon-nagyon szépen köszönöm, ha válaszolnak! Azon töröm a fejem már egy ideje, hogyan tudnánk mi (én is!) átlag emberek Önöknek segíteni, viszonozni a folytonos önzetlen segítséget....

Kedves kérdező! Az ér eredetű agyvérzésben a Trombex nem ajanlott (nyilvan emberben). Képalkotó vizsgálat szükséges a pontos diagnózis céljából.

Üdvözlöm! Állatorvosként írom: kutyáknál nagyon ritka a valódi agyvérzés (vérzéses vagy thrombus okozta), általában inkább más időskori agyi problémák szoktak egészen hasonló tüneteket okozni, mint embernél az agyvérzés.

Semmiképp ne kezelje otthon a kutyust, ha kételyei vannak, akkor konzultáljon inkább másik állatorvossal, klinikával. Ha képalkotó vizsgálatot nem is szeretne, akkor is lehet kezelni, sokszor egész eredményesen.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Leszakadt a 8 éves alatt a hinta, ami ezután történt, az minden család rémálma

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#kisállat

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához