Ezeket látta már?

Vesskövesség, és inkontinencia

2011.03.03. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Tisztelt Doktur Ur/Nő .

Urológushoz fordultam mert gyakran sok volt a vizeletem. 2-db 2 mm-es és egy 3mm-es kő volt az rtg-n. a hugyhólyagban. Nőgyógyász/Inkontinencia vizsgálaton hólyagfeltöltés után Emselexet irtak fel. Dg: Kevert inkontinencia .Nem tudtam elindulni semerre sem mert állandóan pisilni kellett. Ezzel kevesebb a vizeletem. Egy másik nőgyógyász doki azt mondta nem inkább a követ kellene eltávolitani? Vagy elég az Emselex gyógyszer?

Köszönöm válaszát előre is.

Válasz:

Az inkontinenciára adott gyógyszer az Emselex, (természetesen) a hólyagban lévő kövességre nem hat közvetlenül, annak fő hatása az izomzat tónusának helyreállítása.

Az mondjuk elképzelhető, hogy egy normális hólyagizom-tónus mellett a kövek ürülni tudnak, de ezzel kapcsolatban csak az urológus tud nyilatkozni, hogy szükséges-e a műtét, vagy az izomtónus helyreállásával, és az inkontinens tünetek csökkenésével együtt kiürülnek egy idő után a kövek.

Érdemes tehát az urológussal ezt megbeszélnie, és azt is megfigyelni, hogy mondjuk 1 hét után érezhető-e az inkontinencia javulása az Emselex szedése kapcsán.

Jobbulást kívánunk,

üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához