Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ha eddig nem fájt a feje, ma könnyen lehet, hogy fog!

fejfájás

Vasárnap kezdetben még hidegfronti hatás várható, majd a front mögött is jelentkezhetnek görcsös panaszok, többek között hasi görcsök is. A fejfájás egész nap jellemző lehet.

Vasárnap a szombati hidegfront érezteti hatását, lesznek olyan tájak, ahol az okozott tünetek estig várhatóan nem is gyengülnek. Amennyiben frontérzékeny, akkor továbbra is számíthat arra, hogy jelentkezik önnél is görcsös eredetű fejfájás, izom- és hasi görcsök. Ha szívbeteg, akkor fokozott terhelésnek van kitéve, pihenjen sokat, ne erőltesse meg magát. Emellett keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is felléphet, rosszullét jelentkezhet. A közérzete csak estétől kezdhet javulni, de a jövő héten sem várható kifejezetten pihentető idő.

A csapadék, majd az érkezett hűvösebb levegő hatására az ízületi panaszok is felerősödhetnek, az előző héten tapasztalthoz képest változékonyabb időben lesz részünk. Az élénk szél hatására nyugtalan, ingerlékeny lehet, könnyen elveszítheti a türelmét akár egy-egy kisebb probléma kapcsán is. A hirtelen időjárás-változás kellemetlen közérzetet, nyomott hangulatot okozhat.

A kialakuló zivatarok területén az asztmások állapotuk romlására számíthatnak, ha ön is érintett, akkor pihenjen le erre az időre.

Olvasson tovább! Lüktető fejfájás - így lehet csillapítani szakszerűen

Szabadtéri:

A szabadban ingadozó lesz a hőérzet, romlik a komfortérzet és a szél, illetve az időszakos csapadék is zavaró lehet. A szabadtéri programok során változékonyságra kell készülni, az esernyőkre is szükség lehet.

Az időjárás-érzékenyek nehezen viselik ezt a hullámvasút szerű időjárást, a növekvő fülledtség pedig kifejezetten megterhelően hathat. Ha ön is tapasztal fejfájást, légszomjat vagy ingerlékenységet, akkor ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: meteoklinika