Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: sokak állapota romolhat hétfőn

nehézlégzés, szédülés, fejfájás, asztma, meleg, nyár

Hétfőn nem jön front, de melegedés kezdődik. A keringési panszokkal küzdők a következő napokban tartós tünetekre készüljenek.

Az időjárás-érzékenyek nehezen viselik a melegedést és a változékonyabb időt is. Ha ön is tapasztal koncentrálási panszokat vagy alvásproblémákat, akkor ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Hétfőn melegszik az idő, de a rekkenő hőség még nem tér vissza. Ha azonban az átlagosnál érzékenyebben reagál a melegedésre, akkor migrént, illetve koncentrálási problémákat is tapasztalhat, ez pedig ronthatja kissé a komfortérzetét. Ismét egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat, ennek következtében napközben kialvatlanságot, fáradtságot. A napi teendők elvégzése közben is figyelmetlenség fordulhat elő, ezért időnként mozogjon egy keveset, tegyen egy rövid sétát a friss levegőn, jót tesz az oxigén. A koncentrálási problémák napközben többször megakaszthatják a mindennapi tevékenységekben, ez pedig sok bosszúságot okozhat.

A Dunántúlon helyenként ingerlékenység és akár erősebb fejfájás is felléphet Önnél, ha érzékeny a szélre. A naposabb időben jó hangulatban telhet a napja, a kevésbé szeles tájakon pedig jelentősen javul a komfortérzete is.

Szabadtéri:

Most is kellhet az esernyő, de napsütésre is számítani kell, emiatt a hőérzetben továbbra is ingadozások fordulhatnak elő. A szél a melegben frissítőleg hat, de reggel csökkenti a hőérzetet.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: meteoklinika