Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: szombaton már nem a hőségtől fogunk szenvedni

fejfájás, orvosmeteorológia, eső, migrén

Szombaton hidegfronti hatás várható. Többen fejfájást, izomgörcsöket, illetve idegi feszültséget is tapasztalhatnak.

Időjárás szombaton

Szombaton az éjjel érkezett hidegfront hatása érvényesül, országszerte jelentős és hirtelen változásra kell készülni. Gyakran lesz erősen felhős az idő, többfelé csapadék is várható, és a hőhullámot követően észrevehető, több fokos lehűlésre is készülni kell. Lesz, ahol csak 23, 24 fok körüli délutáni hőmérsékleteket mérhetünk.

A frontra érzékenyek egész nap tapasztalhatnak kellemetlen tüneteket. Görcsös eredetű fejfájás, illetve átmenetileg erős migrén léphet fel, melyet megerősödő szél is fokozhat. Mindemellett izomgörcsök, hasi panaszok jelentkezhetnek, ingerült, feszült lehet egész nap. Ha a keringési rendszer panaszaival él, vagy vérnyomásproblémával küzd, akkor önnél is rosszullét jelentkezhet, és a szívbetegek panaszai is erősödhetnek. Ők a legveszélyeztetettebb csoport, de most még az egészséges szervezetet is nagy terhelés éri!

Az izom- és hasi görcsök mellett a kismamáknál is felléphetnek erőteljesebb görcsök - amennyiben az érintettek közé tartozik, mindenképpen kerülje a megerőltető tevékenységeket!

A fejfájás okai meglepőek is lehetnek - kattintson tovább!

Szabadtéri tevékenységek

A megerősödő szél jelentősen ront a hőérzeten, a csapadékos területeken pedig mindez tovább erősödik. A mért értékeknél több fokkal alacsonyabban alakul az érzett hőmérséklet, és ha nem öltözik a körülményeknek megfelelően, akkor fennáll a megfázás veszélye is!

Az időjárás-érzékenyek különösen nehezen viselik az ilyen drasztikus változásokat! Ha rosszul viseli a tartós hőséget, vagy akár a frontátvonulásokat is, és rosszulléteket tapasztal, akkor Ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Forrás: meteoklinika