Létrejött Európa legnagyobb képalkotó diagnosztikai, járóbeteg-ellátási és daganatterápiás szolgáltatója

#járóbeteg #járóbeteg-ellátás #magánegészségügyi szektor #daganat
2019.10.30.

Az akvizícióval a magyar piac egyik meghatározó privát járóbeteg-ellátási portfólióját hozzák létre.

Az Affidea Magyarország Kft. megvásárolja a járóbeteg-szakellátást kínáló Medical Service Budapest Kft.-t, és ezzel az Affidea égisze alatt a hazai magánegészségügyi piac egyik meghatározó járóbeteg-ellátási portfólióját hozza létre – jelentették be sajtótájékoztatójukon a két vállalat vezetői.

Értéket teremtő járóbeteg ellátás

A három fővárosi egészségközpontot működtető MSB megszerzésével az Affidea tovább erősíti piacvezető pozícióját a komplex privátellátási piacon. Az akvizíció annak a sikeres modellváltási stratégiának újabb mérföldköve, amelyikkel az Affidea átfogó vállalat-egészségügyi és járóbeteg-ellátási szolgáltatásokkal teszi teljessé a korábban kizárólag a képalkotó diagnosztikára épülő működési modelljét.

A vállalat hazai történetében mérföldkőnek számító akvizíció célja, hogy az Affidea megerősítse piacvezető pozícióját a komplex privátellátási piacon, stabil szolgáltatási hátterével támogassa az MSB sikeres privát egészségközpontjainak további fejlődését, illetve cégcsoport szinten hasznosítsa az MSB széles körű járóbeteg-szakellátási tapasztalatát. Az akvizíció kapcsán Giuseppe Recchi, az Affidea Csoport vezérigazgatója elmondta:

„Ez egy újabb jelentős lépés az Affidea Csoport történetében, amely mutatja elkötelezettségünket a privát járóbeteg-ellátási portfóliónk továbbfejlesztése iránt. Expanzióorientáltan fejlődünk, és megvalósítjuk azt a stratégiát, amelyikkel a jelentős növekedési potenciállal rendelkező európai piacainkon megszilárdítjuk az Affidea pozícióját. Magyarországon további befektetéseket is tervezünk, a magyar vállalat fejlődésünk egyik motorja.” 

„A két vállalat egymást jól kiegészítő, színvonalas és korszerű egészségügyi szolgáltatásainak integrációjával – az Affidea-csoport ernyője alatt – a piac meghatározó járóbeteg-szakellátási portfóliója jön létre, amelyből az MSB és az Affidea dolgozói és ügyfelei egyaránt profitálnak. Szakmai gyakorlatunkat és tudásunkat megosztva olyan egyedi járóbeteg-ellátási portfóliót alakítunk ki, amely a páciensek, az orvosok, a biztosítók és az egész egészségügyi rendszer számára egyaránt értéket teremt” – mutatott rá Leitner György, az Affidea Magyarország ügyvezető igazgatója.

Betegközpontú, családias légkör

Az MSB neve sokak számára ismerősen cseng, hiszen járóbeteg-ellátásra szakosodott privát egészségközpontjaik már 2013 óta jelen vannak a nagy fővárosi bevásárlóközpontokban. Az MSB jelenleg a Mammutban, az Árkádban és a Corvin Plázában üzemelteti prémium egészségközpontjait, ahol 75 orvos közreműködésével 30 területen kínál járóbeteg-szakellátást ügyfeleinek. Eddigi működése alatt az MSB több mint 72 ezer pácienst látott el.

Az Affidea saját szolgáltatási palettáján kapcsolja össze a komplex prevenciós szűréseket, a modern képalkotó diagnosztikai vizsgálatokat, a járóbeteg-szakellátást és a vállalat-egészségügyi szolgáltatásokat. Az MSB megvásárlásával már országszerte 15 központban és több mint 100 telephelyen van jelen, illetve több mint 1000 munkavállalót és szerződött partnert foglalkoztat.

Az Affidea jelenleg 40 szakorvosi területen kínál járóbeteg-szakellátást, illetve – országos lefedettséggel – évente több mint 120 000 munkavállaló vállalat- és foglalkozás-egészségügyi ellátását biztosítja. Az akvizícióval a két cég a vállalati szegmensben is megerősíti pozícióit: egyesített vállalat-egészségügyi portfóliójukkal éves szinten mintegy 130 000 hazai munkavállaló ellátását biztosítják.

Az MSB egészségközpontjainak megszerzésével az Affidea ügyfelei immár nyolc fővárosi központban vehetnek igénybe komplex magánegészségügyi szolgáltatásokat: járóbeteg-szakellátást, illetve labordiagnosztikai és modern képalkotó diagnosztikai vizsgálatokat.

„Az MSB olyan szakmai hírnevet szerzett a járóbeteg-szakellátásban, amely még egy Affidea-méretű vállalat számára is komoly értéket képvisel. Olyan betegközpontú, igényes, a páciensek és a kollégák számára egyaránt családias légkört sikerült az elmúlt 6 év alatt kialakítanunk, amelyben orvosaink is szívesen dolgoznak. Ennek is köszönhető a hazai viszonyok közötti rendkívül alacsony fluktuáció – fogalmazott Kecskés Kitti, a Medical Service Budapest Kft. ügyvezető igazgatója." – A két vállalat közötti szakmai együttműködés hosszú évekre tekint vissza, pályázatokon is indultunk már közösen.

Hozzátette, az MSB hatékony, operatív működését az ellátásszervező és biztosító partnerek által preferált saját fejlesztésű informatikai rendszer és folyamatirányítás támogatja.

Európai szinten is dinamikus bővülés

A két magánegészségügyi szolgáltató szakmai integrációja fokozatosan, több lépcsőben valósul meg. Az első fázisban az MSB egészségközpontjai – önállóságuk megtartásával – a korábbi ügyvezetés irányításával működnek tovább, de már teljes körűen profitálhatnak az Affidea modern diagnosztikai szolgáltatásaiból, illetve szakmai konzultációs és továbbképzési lehetőségeiből. A két vállalat operatív integrációja 2021-ben a járóbeteg-szakellátási szolgáltatások harmonizációjával fejeződik be.

Alapítása óta az Affidea Magyarország több mint 17 milliárd forintot fektetett a hazai egészségügy fejlesztésébe, infrastrukturális beruházásokba és a korszerű géppark kialakításába. Központjaiban és telephelyein mintegy 1 millió vizsgálatot végeznek évente.

A vállalat 2018-ban – a hazai piac addigi legnagyobb, szakmai befektető által végrehajtott felvásárlásával – teljes körűen átvette a Főnix-Med vállalat-egészségügyi és járóbeteg-ellátási érdekeltségeit, ezzel a képalkotó diagnosztikán túl mutatva is a komplex privátellátási szektor meghatározó szereplőjévé vált. A Főnix-Med integrációját is sikeres szakmai együttműködés alapozta meg: a két szolgáltató 2017 nyarán közösen nyitotta meg a Váci Greens Egészségközpontot, ahol ügyfeleik egy helyen vehették igénybe a két vállalat egymást kiegészítő egészségügyi szolgáltatásait.

„Az elmúlt évek bebizonyították, hogy jól tettük, amikor a hazai magánegészségügyi piac megerősödésére fogadtunk, hiszen ez a szféra dinamikus, két számjegyű bővülést mutat – vont mérleget Leitner György. – A Váci Greens Egészségközpont megnyitása, a komplex ellátás kialakítása fontos mérföldkő volt azon az úton, amelyen az Affidea a képalkotó diagnosztikától elmozdult a komplex magánegészségügyi szolgáltatások – a vállalat-egészségügy és járóbeteg-szakellátás – irányába. A frekventált bevásárlóközpontokban jelen lévő MSB megvásárlásával ezen az úton haladunk tovább.”

„Ügyfélközpontú működésünk jól kiegészíti az Affideáét, és meggyőződésünk, hogy a jövőnk sikeresebb lesz együtt, mint lenne külön-külön" – húzta alá Kecskés Kitti.

Az Affidea az elsők között szerezte meg a Primus Magán Egészségügyi Szolgáltatók Egyesülete által létrehozott, komplex auditon és próbavásárláson alapuló Minősített Magánegészségügyi Szolgáltató védjegyet. A tervek szerint 2020-ban az MSB egészségközpontjai is jelentkeznek a minősítés megszerzéséért.

A mára vezető nemzetközi magánegészségügyi vállalattá vált Affideát 28 évvel ezelőtt Magyarországon alapították. Jelenleg az Affidea Group – 16 országban 9400 szakemberrel és 272 központtal – Európa legnagyobb képalkotó diagnosztikai, járóbeteg-ellátási és daganatterápiás szolgáltatója. 

Forrás: Sajtóközlemény