Végre egy hely, ahol a betegek az elsők!

#egészségügy #digitális egészségügy #digitalizáció #rendelő
2019.10.24.

A digitális tér meghódítja az egészségügyet is, ez elkerülhetetlen. Részben a munkaerő okozta kényszerhelyzet, részben az általános digitalizációs trend, részben pedig a "piacra lépő" új generációk miatt - olvasható ki a Portfolio által készített körkép eredményeiből, melynek keretében a hazai piacon élen járó vállalkozásokat kérdeztük arról, mi várható az egészségügyben a digitalizáció terén.

Straub Fanni (Foglaljorvost.hu): Amikor 2000-es végén megfogalmazódott a Foglaljorvost.hu gondolata, már eleve abból indultam ki: a más iparágakban már elterjedt digitális, online megoldást indítsak útjára. Ennyi év távlatából pontosan ezt a térhódítást látom, 5 év alatt nyolcszorosára nőtt az oldalunkon foglalt online időpontok száma, mind a páciensek, mind az orvosok/klinikák száma napról napra emelkedik. A magánpiaci páciensek számának robbanásszerű növekedése rákényszerítette a praxisokat a digitalizációra, akik viszont még hősiesen ellenállni próbáltak, az EESZT-bevezetés és GDPR-követelmények miatt végül csak beadták derekukat.

Nemrég bekapcsolódtunk a biztosítói ellátásszervezésbe, amit teljes egészében digitálisan oldottunk meg, és ezt a hozzáállást várjuk a klinikai partnerektől is. A hetekben indul el az oldalon a bankkártyás fizetés, és nem várat sokat magára online konzultációs szolgáltatásunk sem, ami könnyedén illeszthető a Foglaljorvost.hu meglévő rendszerébe, jó lehetőséget biztosítva olyan szakmáknak, ahol a privát szférában is többhetes a várólista.

Gáspár Péter (Medicall): Csak rá kell nézni a felnövő generációra, akik ma 14-15 évesek. Minden magán és “hivatalos” ügyüket mobilon intézik különböző applikációk használatával. 10-20 év múlva ők biztosan nem fognak már orvosnál sorban állni, teljesen hozzászoktak, hogy mobil platformon érnek el szolgáltatásokat. Tehát ez egy olyan trend, amit megállítani nem csak az egészségügyben, de más iparágakban sem lehet, csak felkészülni rá. 

A folytatást a portfolio.hu-n olvashatják.

Forrás: portfolio.hu