Hálapénz: bilincsben vittek el két főorvost és asszisztensüket a rendőrök

#hálapénz #feljelentés #orvos #egészségügy
2021.09.11.
Hálapénz: bilincsben vittek el két főorvost és asszisztensüket a rendőrök

A hálapénz elfogadását tiltó táblát kifüggesztették, de a rendelkezést már nem tartották be.

Feljelentés alapján csapott le a rendőrség két főorvosra és egy asszisztensre, akik hálapénzt fogadtak el a betegektől. A gyanúsítottakat előállították, ellenük 14 rendbeli vesztegetés elfogadása bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A hálapénz elfogadását tiltó táblát kifüggesztették, de a rendelkezést már nem tartották be – vezette fel a Police.hu friss beszámolóját. A híradás szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya.

Mint írták, a megalapozott gyanú szerint egy fővárosi kórház két főorvosa 2021. júniusa és augusztusa között több alkalommal pénzt vett át a rendelésen megjelenő betegektől. A pénzből egyikük asszisztense is részesült.

A nyomozók 2021. szeptember 8-án kutatást tartottak a két főorvos rendelőjében, ahol az íróasztalfiókokban közel 200 olyan üres borítékot találtak, amelyekben a gyanú szerint a páciensek a hálapénzt adták át. A két orvosnőt és az asszisztenst a rendőrök elfogták és előállították (a közzétett fotó szerint bilincs is előkerült, de a bilincselés képletesen mindenképpen megállapítható), akiket összesen 14 rendbeli vesztegetés elfogadása bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként. Vallomást nem tettek, az eljárás során szabadlábon védekeznek.

Forrás: police.hu