Ezeket látta már?

Hirdetés

Aggódik a méhnyakrák miatt? Ezt a HPV-tesztet akár otthon is elvégezheti!

GettyImages-1137054499

Évente mintegy ötszáz nő hal meg hazánkban méhnyakrákban annak ellenére, hogy ez az egyik legjobban nyomon követhető, diagnosztizálható daganattípus. A megelőzés legfőbb eszköze az oltás mellett a rendszeres HPV-szűrés, amellyel a daganat megjelenése előtti, rákmegelőző állapot időben felismerhető.

A HPV egyes típusai rosszindulatú elváltozásokhoz vezethetnek

Bizonyított, hogy a HPV egyes típusainak tartós jelenléte a szervezetben a méhnyak rosszindulatú elváltozásaihoz vezethet. A méhnyakszűrésben a HPV-teszt célja azoknak a HPV típusoknak a kimutatása, melyek tartós jelenléte a szervezetben idővel (5-8 év) rákos elváltozásokat okozhat. Szerencsére az esetek többségében a HPV-fertőzést a szervezet tünetmentesen leküzdi. Fontos tudni, hogy a 30. életévüket betöltött nők esetében gyakoribb a tartós HPV fertőzés, ezért ettől az életkortól ajánlott HPV-tesztet alkalmazni a méhnyakrák kockázatának szűrésére!

Így lehet pontosabb a szűrés

Statisztikai adatok szerint ma minden második daganatos elváltozásban olyan nő érintett, aki rendszeresen jár szűrésre és negatív citológiai eredményt kapott. Ezért számít forradalmi újításnak a legnagyobb hazai labordiagnosztikai szolgáltató, a SYNLAB termékpalettáján is megtalálható, nőgyógyászati vizsgálatkor kérhető, méhnyakszűrés mintájából vett CONFIDENCE HPV-X-teszt, és az otthon levehető önmintavételes mintán alapuló EASY HPV-teszt. Ezek egyikével kiegészítve a hagyományos citológiai méhnyakszűrő vizsgálatot pontosabban fel tudjuk mérni a méhnyakrák kockázatát.

A rendszeres szűrés kulcsfontosságú a rosszindulatú elváltozások megelőzésében és kezelésében. A rendszeres szűrés kulcsfontosságú a rosszindulatú elváltozások megelőzésében és kezelésében. Forrás: gettyimages.com

Miért érdemes a SYNLAB tesztjét választani?

Nemcsak kiszűrik az összes esetlegesen rákot okozó (14-féle) HPV-típust, de egyedileg is kimutatják a Magyarországon fellelhető leggyakrabban rákot okozó, leginkább veszélyes HPV típusokat (HPV16, 18, 31, 33, 45, 52, 58), így segítve a pontos nyomon követést!

Ezek a modern technológián alapuló tesztek 6000-nél több magyar nő és közel 50 orvos részvételével elvégzett klinikai kísérletsorozat részeként is bizonyítottak már a HPV-fertőzés kimutatásában.

Ön is elmenne erre a szűrésre? Itt bejelentkezhet...

Hogyan működik az önmintavételes, otthoni teszt?

Az EASY HPV-teszt azoknak a nőknek ajánlott különösen, akik nem, vagy csak ritkán járnak méhnyakszűrésre, mert rossz tapasztalataik vannak korábbról, vagy a lakóhelyükön nem jutnak megfelelő szakorvosi ellátáshoz.

Otthon, egy fényképes útmutató segítségével bárki kényelmesen és biztonságosan végezheti el a SYNLAB és partnere, a Neumann Labs kínálta EASY HPV-teszt önmintavételt, és ezt követően a mintát leadhatja személyesen a lakóhelyhez legközelebb eső mintaátvételi helyen, de elküldhető akár postán is. Az önmintavételes HPV-teszt ugyanazt tudja, mint a nőgyógyász által levett méhnyaki mintából végzett teszt.

Ne féljen a méhnyakráktól, tegyen ellene! Használja elsődleges szűrőtesztként az önmintavételes EASY HPV-tesztet vagy kérje orvosától a HPV-teszt elvégzését nőgyógyászati szűrővizsgálat keretében! A levett minták vizsgálata mindkét esetben professzionális körülmények között, a SYNLAB laboratóriumban történik.

Javasoljuk, hogy az önmintavételes HPV-teszt eredményét minden esetben mutassa meg a nőgyógyászati szakrendelésen kezelőorvosának, és továbbra is járjon rendszeresen nőgyógyászati szűrővizsgálatra, ugyanis a HPV-teszt nem helyettesíti a teljes komplex nőgyógyászati vizsgálatot!

2020 a Női Egészség Éve! Menjen el kivizsgálásra ön is, és vigye magával a szeretteit is - az egészségünk a legnagyobb kincsünk! A szűrésekkel most nyerhet is, a részletekért kattintson ide!

Forrás: SynLab