Ezeket látta már?

Oltás nélkül adott védettségi igazolványt egy szabolcsi orvos

koronavírus, védettségi igazolvány, oltás, vakcina, orvos, rendőrség

Egy szabolcsi háziorvos segített azoknak védettségi igazolványhoz jutni, akik nem akarták magukat beoltatni a koronavírus elleni vakcinával – adta hírül a rendőrség honlapján.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján folytat nyomozást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya egy 71 éves háziorvos ellen, aki a megalapozott gyanú szerint az elmúlt hónapokban olyan embereket juttatott védettségi igazolványhoz, akik nem kaptak koronavírus elleni védőoltást - olvasható a police.hu oldalán.

A háziorvos személyesen fogadta a jelentkezőket a rendelőjében, ahol őket beoltottként rögzítette az egészségügyi adatbázisban, így jogosulttá váltak a védettségi igazolványra.

Aktuális koronavírus hírek itt - kattintson!

A szabolcsi nyomozók 2021. szeptember 15-én az orvost rendelőjében elfogták és védettségi igazolással való visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták. Azokat a személyeket, akik oltás nélkül jutottak védettségi igazoláshoz a rendőrök felbujtóként gyanúsítottként hallgatták ki.

Forrás: police.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához