Ezeket látta már?

Orvosok béremelése: mindenki megkapja januártól

igazolás, vény, recept, orvos

Legutóbb az év elején növekedett az orvosok járandósága, átlagosan mintegy 28 százalékkal.

Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke 2022. augusztus 12-én egyeztetett Pintér Sándor belügyminiszterrel. A megbeszélésen a miniszter kifejtette, hogy a minőségi indikátortok fejlesztését intézményi és egyéni szinten egyaránt kiemelt fontosságúnak tartja, de ettől függetlenül 2023. januárjában az orvosok megkapják az Eszjtv.-ben rögzített béremelés harmadik lépcsőjét - olvasható a MOK oldalán közzétett közleményben.

Az EgészségKalauz korábban beszámolt arról, hogy nemrég Pintér Sándor miniszter munkaértekezletén komoly felvetésként hangzott el, hogy a béremelés harmadik lépcsőjét megkapja az ágazat, de ez differenciáltan kerül kiosztásra. A MOK nem fogadta el a béremelés menetének megváltoztatását. A miniszterelnökkel kötött bérmegállapodás minden orvost feltétel nélkül megillető alapbéremelés, mely törvényben rögzített.

A kormány még 2020-ban döntött az orvosok három lépcsős béremeléséről, amelynek alapja a Magyar Orvosi Kamara által összeállított bértábla. Ennek értelmében az orvosok fizetésének emelése 3 szakaszban valósul meg. Legutóbb idén januárban növekedett az orvosok járandósága, átlagosan mintegy 28 százalékkal. A béremelés utolsó, harmadik lépcsője 2023 január 1-én lesz esedékes.

Ezeket gondolja át, mielőtt a sürgősségire rohan - a magyar orvos tanácsai - olvasson tovább!

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: MOK