Ezeket látta már?

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Korányi és az AstraZeneca

Astra Zeneca, Korányi, együttműködés, COPD, asztma

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet és az AstraZeneca hazai leányvállalata.

Az együttműködés céljai többek között az obstruktív és daganatos tüdőbetegségekhez köthető közös kutatás-fejlesztési tevékenység kiterjesztése, a rendelkezésre álló adatok elemzése, értékelése továbbá a tüdőgyógyász szakorvosok és betegek megfelelő edukációja.

A megállapodást Dr. Bogos Krisztina, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet főigazgatója, Kuuno Vaher, az AstraZeneca közép-európai klaszter igazgatója és Dr. Faluvégi Mátyás, az AstraZeneca magyar kutatási részlegének igazgatója írta alá 2022. április 29-én, a közelgő asztma világnap apropóján.

A szakmai partnerség keretében a felek szorosan együttműködnek az obstruktív tüdőbetegségekhez (COPD, asztma) és a tüdőrákhoz köthető klinikai alap- és transzlációs kutatásokban. A kooperáció fontos alappillére a rendelkezésre álló adatállományok elemzésének, értékelésének kiszélesítése az eredményes betegellátás érdekében. A megállapodás keretében olyan programok megvalósítására is sor kerül, amelyek elősegítik a betegek gyorsabb és hatékonyabb diagnosztizálását. A közös projekt során az innovatív gyógyszercég és az intézet nagy hangsúlyt fektet a tüdőgyógyász szakorvosok és betegek megfelelő edukációjára is. Az együttműködés eredményeként lehetőség nyílik továbbá az alapellátás és a működő tüdőgondozói hálózattal való szorosabb kapcsolat kiépítésére.

„Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet a tüdőgyógyászati ellátás legmagasabb progresszivitási szintjét képviselő országos jelentőségű és hatáskörű centrum. Számunkra mindig is fontos volt a betegek lehető legmagasabb szintű ellátása, megfelelő minőségű tájékoztatása, a korszerű diagnosztikus, valamint terápiás lehetőségek alkalmazása. A klinikai munkát tradícionálisan kísérik kutatási törekvéseink, amit részben az intézet kutató egységeivel, részben hazai és nemzetközi külső partnerekkel kollaboráció keretein belül igyekszünk megvalósítani. A most létrejött szakmai partnerségnek köszönhetően várhatóan hatékonyabbá válik az érintett betegek felkutatása, a korai, pontos diagnózis felállítása, a betegellátás és gondozás biztosítása, valamint a halálozási arány csökkentése.”– emelte ki Dr. Bogos Krisztina, az Országos Korányi Pulmonológia Intézet főigazgató főorvosa.

Asztma gyerekkorban: náluk alakulhat ki nagyobb eséllyel - olvasson tovább!

Az AstraZeneca az elmúlt két évben indított klinikai vizsgálatok számában dobogós helyen áll a gyógyszervállalatok között Magyarországon: éves szinten mintegy 2 milliárd forintot fordít a vállalat kutatás-fejlesztésre. Évtizedek óta dolgozunk azon, hogy Magyarországon is elérhetőek legyenek a tartós eredményt hozó, modern terápiák, de emellett számos edukációs programot is működtetünk. Fő terápiás területeink közé tartozik az onkológia, a kardiovaszkuláris-, vese- és anyagcserebetegségek, valamint az immunológia. Egyik kiemelt, fő kutatási területünk a légzőszervi betegségek elleni molekulák fejlesztése, így számunkra kézenfekvő volt, hogy tovább mélyítjük az együttműködést a légzőszervi betegségben szenvedők hazai komprehenzív centrumával.”– mondta el a megállapodás ünnepélyes aláírásán Kuuno Vaher, az AstraZeneca közép-európai klaszter igazgatója.

Forrás: egeszsegkalauz.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához