Tapasztalt háziasszonyok sem mind tudják: cukor helyett ezt tegye a paradicsomszószba, ha túl savas lett

Tapasztalt háziasszonyok sem mind tudják: cukor helyett ezt tegye a paradicsomszószba, ha túl savas lett

A paradicsomszósz savasságán csak ront a cukor, ellenben az egyik zöldségünk remekül semlegesíti a savakat úgy, hogy még az ízeket is kiemeli.

Ebből még baj lehet: ez az 5 élelmiszer biztosan eltűnne a méhek nélkül

Ebből még baj lehet: ez az 5 élelmiszer biztosan eltűnne a méhek nélkül

Elképzelte már, mi történne velünk beporzók nélkül? Ha máskor nem is, március 10-én a beporzók napja alkalmából érdemes elgondolkodni rajta.

Paradicsomlé: így csökkentheti a szívbetegségek kockázatát

Paradicsomlé: így csökkentheti a szívbetegségek kockázatát

A hűvös paradicsomlé nemcsak üdítő, hanem a szívünkre is jó hatást gyakorolhat. Így óvja szívünket a piros finomság.

Hiába eszik egészségesen, rosszul érzi magát? Lehet Nikkel allergia szindrómája van

Hiába eszik egészségesen, rosszul érzi magát? Lehet Nikkel allergia szindrómája van

Létezik egy, a nikkel allergiás betegeken jelentkező, általános tüneteket okozó „Nikkel allergia szindróma”. És ilyen esetben hiába fogyaszt egészséges élelmiszereket, rosszul érezheti magát!

Ezért lehet egészségesebb a főtt főtt paradicsom a nyersnél

Ezért lehet egészségesebb a főtt főtt paradicsom a nyersnél

Az illinoisi Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Központ kutatói szerint a feldolgozott vagy megfőzött paradicsom még a nyersnél is jobb hatásokkal bír.

Paradicsom befőzése otthon: nincsen ennél egyszerűbb trükk, még passzírozni sem kell

Paradicsom befőzése otthon: nincsen ennél egyszerűbb trükk, még passzírozni sem kell

A paradicsomszezon közepén érdemes néhány üveggel eltenni télire. Ha el akarjuk kerülni az időigényes passzírozást, ez a módszer segíthet.