A friss vagy a feldolgozott paradicsom az egészségesebb?
Jobb, mint bármelyik drága vitamin! Így hat a paradicsom és a sárgarépa, ha naponta issza.
A paradicsom tartósítása a kezdők számára is egyszerűen elsajátítható, ugyanakkor az otthoni befőzésben tapasztaltabbaknak is érdemes időt szánni rá – különösen, ha a friss termés a saját kertből, egyszerre nagy mennyiségben áll rendelkezésre.
Most, hogy vége a karácsonynak, érdemes új egészségesebb recepteket is kipróbálni.
A paradicsomban található fitovegyületek csökkenthetik a szív- és érrendszeri betegségek, bizonyos rákos megbetegedések kockázatát.
A paradicsomszósz savasságán csak ront a cukor, ellenben az egyik zöldségünk remekül semlegesíti a savakat úgy, hogy még az ízeket is kiemeli.
Elképzelte már, mi történne velünk beporzók nélkül? Ha máskor nem is, március 10-én a beporzók napja alkalmából érdemes elgondolkodni rajta.
A hűvös paradicsomlé nemcsak üdítő, hanem a szívünkre is jó hatást gyakorolhat. Így óvja szívünket a piros finomság.