Ezeket látta már?

Hirdetés

Ez a gélspray segít a HPV okozta méhnyaki elváltozások kezelésében és megelőzésében is (x)

cx ek pr 2

A HPV, azaz a humán papillomavírus nemcsak a leggyakoribb nemi úton terjedő betegség kórokozója, hanem a legveszélyesebb is, hiszen ez a vírus okozza a legtöbb rákos halálozást a nők körében. Szerencsére ma már létezik segítség a HPV által okozott méhnyaki elváltozások megelőzésére.

Mi is a HPV?

A HPV valójában nem egyetlen kórokozó, hanem vírusok egész családja, amely a bőrön és a nyálkahártyákon tud sejtburjánzást okozni. A szakértők szerint akár több mint 200 vírus is tartozhat ebbe a víruscsaládba, amelyek között van alacsony és magasabb kockázatú HP-vírus is. A legtöbb alacsony kockázatú típus nem vezet betegséghez, sőt az érintettek gyakran arról sem szereznek tudomást, hogy megfertőződtek. Vannak olyan, szintén alacsonyabb kockázatú HP-vírusok is, amelyek genitális szemölcsöket és ritkán előforduló légúti papillomatózist, azaz jóindulatú tumorok növekedését okozhatják. A magasabb kockázatú HPV-knek különböző rosszindulatú daganatok kialakulásában van szerepük – a méhnyakrákért például legtöbb esetben egyértelműen ezt a vírust lehet felelőssé tenni.

Ezt jelentheti, ha pozitív a HPV-lelet

Önmagában a pozitív HPV-eredmény nem egyértelmű rákdiagnózis. Ha pozitív lett a HPV-leletünk, akkor az azt jelenti, hogy a méhnyakrák kialakulásának kockázata nagyobb, mint azoknál, akikben a HPV nincs jelen. Ezért pozitív HPV-szűrési eredmény esetében mindenképpen gyakoribb citológiai nyomon követésre lesz szükség, hogy lehetőség legyen a fertőzést és az esetlegesen kialakult rákmegelőző állapotokat korai stádiumban kezelni.

Ez történik a rákszűrés után

Egyáltalán nem biztos, hogy egy HPV-fertőzés mindenképpen méhnyakrákkal végződik. Az is gyakran előfordul, hogy a következő két évben az immunrendszer le tudja győzni a kórt, és a vírus kiürül a szervezetből. Ám amennyiben pozitív lett a lelet, a citológiai vizsgálatokra nem évente, hanem félévenként lesz szükség, hogy az orvos szemmel tudja tartani a folyamatot. A fertőzés nyomon követése a megfelelő gyógymód kiválasztását is segíti. Ma már a rendelkezésünkre állnak olyan helyi, illetve szájon át alkalmazható kezelések, amelyek segíthetnek a HPV-fertőzés leküzdésében, ráadásul a méhnyakrák-megelőző állapot is szinte minden esetben gyógyítható a citológiai vizsgálatot követően. Apró kimetszéssel sikeresen megakadályozható a rák kialakulása.

Colpofix – a méhnyaki elváltozások kezelésére és megelőzésére

Pozitív HPV-diagnózis után a citológiai vizsgálatokat rendszeresen ismételni kell, ám a konzultációk közötti várakozás rengeteg pácienst félelemmel, szorongással tölt el. Félnek a HPV-fertőzésük talaján esetleg kialakuló méhnyakráktól. Ezt a várakozást könnyítheti meg a Colpofix hüvelyi gélspray, amely segíthet kezelni és megelőzni a HPV okozta méhnyaki elváltozásokat.

A Colpofix innovatív készítmény mind az összetétele, mind a felhasználási módja szempontjából. Ez egy tixotróp tulajdonságokkal rendelkező gél, ami azt jelenti, hogy az alkalmazáskor kifejtett mechanikus nyomás hatására folyadékká alakul át, felvitelét követően azonban ismét gél formátumúvá válik. Az applikátor egyedi, ergonomikus kialakítása lehetővé teszi a nyálkahártyához tapadó készítmény egyenletes és hatékony eloszlását a méhnyaki-hüvelyi hámréteg felszínén, elkerülve ezáltal a visszafolyást.

A Colpofix hüvelyi gélspray a méhnyak hüvelyi részében található, úgynevezett transzformációs zóna élettani körülményeinek szabályozásával biztosítja a megfelelő szöveti hidratációt, ezzel elősegíti a hámképződést és a méhnyakon lévő elváltozások gyógyulását. PH-szabályozó és prebiotikus hatásának köszönhetően pedig helyreállítja és fenntartja a hüvelyflóra egészségét.

A Colpofix hatásosságát egy 999 páciens bevonásával folytatott klinikai vizsgálat eredményei támasztják alá.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT
Forrás: Phytotec Hungária Bt.