Ezeket látta már?

Hirdetés

Ha időben felismerjük az aranyeret, kezelni is könnyebb (x)

pr egkal pr 1

Ha tisztában vagyunk az aranyér tüneteivel, akkor időben felismerhetjük azokat, és elkerülhetjük, hogy a helyzet addig rosszabbodjon, hogy már csak műtéttel lehessen megoldani a problémát. Ne várjuk ezt meg, cselekedjünk időben!

Legtöbbször a székrekedés az oka

Az aranyérbetegséget leggyakrabban a székelés közbeni erőlködés okozza. Mivel az erőlködés oka általában a székrekedés, ezért az aranyér megjelenésében a helytelen, rostszegény táplálkozásnak lényeges szerepe van. Mindezek mellett az ülőmunka, illetve a mozgásszegény életmód is elősegítheti a betegség kialakulását.

Ezt jelenti az aranyér

Aranyérbetegségről akkor beszélünk, amikor a végbél falának vénái kitágulnak, vagy akár ki is türemkednek a végbélből. Létezik belső és külső aranyeresség is. A belső esetén a kitágult érköteg vagy ércsomó a végbélnyíláson belül marad, ezért nem látszik, és sokszor tüneteket sem okoz. A külsőnél azonban már szemmel is láthatók a kilógó, esetleg trombotizált, kitágult erek. Az aranyér Magyarországon népbetegségnek számít.

A tünetek súlyosbodnak idővel

Kezdetben az aranyér még nem türemkedik ki, és ilyenkor tünetei is alig vannak. A következő stádiumban fájdalmassá válhat a székelés, és az érintettek vörös vért fedezhetnek fel a toalettpapíron vagy a széklet felszínén. Ebben a szakaszban már belül általában tapintható az aranyeres csomó. Ha továbbra sem foglalkozunk a problémával, a betegség súlyosbodhat.

A harmadik stádiumban az aranyeres csomók székeléskor kifordulnak, de általában még önmaguktól visszahúzódnak, vagy kézzel visszahelyezhetők. A kitüremkedő aranyér fájdalmas lehet, és vérezhet. A negyedik stádiumban a csomók folyamatosan a végbélnyíláson kívül maradnak, fájdalmasak, vérezhetnek, gyulladtak lehetnek, esetleg vérrög (trombus) képződhet bennük, és már csak orvosi segítséggel oldható meg a probléma.

Időben cselekedjünk!

Ha szeretnénk megelőzni az aranyér kialakulását, érdemes odafigyelni a rendszeres testmozgásra, a rostdús táplálkozásra és a bőséges folyadékfogyasztásra. Az aranyér korai tünetei esetén – viszketés a végbéltájon, székelés közbeni fájdalom, esetleg vérzés – azonnal cselekedjünk! Az első stádiumokban nyújthatnak segítséget a Proktis-M termékek. A 3-4. stádium esetén többnyire már orvosi beavatkozásra is szükség van.

Segíthet a Proktis-M termékcsalád

A korai aranyeres tünetek kezelésében segít a Proktis-M kúp és a Proktis-M plus kenőcs, amelyek kifejezetten aranyeres panaszok kezelésére szolgáló készítmények. A micellákba „csomagolt” hialuronsavnak és a gyógynövényi összetevőknek (vadgesztenye-, édesgyökér-, körömvirág-, aloe vera-, teafa- és ázsiaigázló-kivonat) köszönhetően használatukkal erősíthető a meglazult szövetek szerkezete, hidratáltsága, ami csökkenti a gyulladást, felgyorsítja a regenerációt, és enyhíti a kellemetlen tüneteket. A modern technológiának köszönhetően a Proktis-M egyenesen a beteg sejtekhez juttatja a segítséget. A Proktis-M termékcsalád a korai stádiumú aranyeres panaszok enyhítésére javasolt, és a készítmények vény nélkül kaphatók a patikákban.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT
Forrás: Phytotec Hungária Bt.
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához