Ezeket látta már?

Hirdetés

5 tipp, hogy nyaralás alatt is elkerüljük a gyomorrontást

Érdemes néhány apróságra odafigyelnünk, hogy felhőtlen legyen a nyaralásunk

Nyaralás a szobában? Na még, mit nem! Nyáron, pihenés közben elég kellemetlen tud lenni, ha egy hasmenés miatt ki se tudunk mozdulni a szobából. Érdemes tehát néhány apróságra odafigyelnünk, hogy elkerüljük a bezártságot és felhőtlen legyen a nyaralásunk.

Mire figyeljünk, hogy megelőzzük a gyomorrontást?

  1. A strandon a büfében, semmiképpen ne válasszunk majonézes ételt, hiszen a nagy melegben könnyen elszaporodnak benne a kórokozók!
  2. Étkezés előtt mindig mossunk kezet! Ha esetleg olyan strandon vagyunk, ahol kézmosásra nincs lehetőség, feltétlenül legyen nálunk antibakteriális kézfertőtlenítő! Külföldi nyaralás esetén is figyeljünk erre, csomagoljunk kézfertőtlenítőt!
  3. Indulás előtt érdemes tájékozódnunk arról is, hogy az adott országban iható-e a csapvíz. Amennyiben nem, úgy arra is fokozottan figyeljünk, hogy az italainkba ne kerüljön jégkocka, és a fogmosást is célszerű palackozott vízzel végezni!
  4. Már a nyaralás előtti hetekben gondoskodjunk arról, hogy immunrendszerünk megfelelő állapotban legyen az esetleges fertőzések kivédésére. A védelem alapja az egészséges táplálkozás. Egész évben igyekezzünk egészségesen, kiegyensúlyozottan táplálkozni! Nyáron ez könnyebb, hiszen rengeteg zöldség és gyümölcs kapható.
  5. Az utazás előtti hetekben érdemes a bélflóránkat is megerősíteni. Javasolt a probiotikum-kúra. Olyan terméket válasszunk, amely többféle baktériumtörzset tartalmaz, hiszen a bélflóra összetétele egyénenként változó!

Hogyan erősítsük meg a bélflórát?

Mivel az életkor előrehaladtával más probiotikus törzsekre lesz inkább szükségünk, érdemes ennek megfelelő készítményeket keresni. Más kell egy kisbabának és más az időskorúaknak.

A Protexin termékcsalád ideális választás lehet, mert korosztály specifikusan a család minden tagja számára kínál 7-féle élő baktériumtörzset tartalmazó terméket. A Protexin Balance 12 éves kortól és felnőtteknek ajánlott, míg a Protexin Junior+C narancsízű rágótabletta a 4-11 éves gyermekek számára kiváló termék, C-vitaminnal dúsítva. A legkisebbeknek a Protexin Restore Baby belsőleges por adható már csecsemőkortól, a nagyszülők bélflórájáról pedig a Protexin Senior termékkel gondoskodhatunk, amely A-, C-, és E-vitamint is tartalmaz a baktériumtörzsek mellett. A Protexin termékcsalád tagjai tartalmaznak továbbá olyan rostot (frukto-oligoszacharid), amely a baktériumok számára táplálék, így megfelelően segítik azok elszaporodását a bélben.

Ne felejtse el, Önnek a Protexin kell!

Forrás: Vitaminkosár Kft.
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához