Savanyúság | Egészségkalauz

Savanyúság

Savanyítás kezdőknek: mit, mikor és hogyan érdemes eltenni télire?

Savanyítás kezdőknek: mit, mikor és hogyan érdemes eltenni télire?

Ha betartja ezeket a tanácsokat, nemcsak ropogós, hanem hosszan eltartható és ízletes savanyúságokat készíthet.

Savanyúságlé: természetes probiotikum vagy rejtett veszélyforrás?

Savanyúságlé: természetes probiotikum vagy rejtett veszélyforrás?

Igen, igen, egészséges, de vajon mennyire lehet túlzásokba esni?

Ez a savanyúság tapasztalt háziasszonyként is meglepheti – ezért hódít ennyire a pácolt görögdinnyehéj

Ez a savanyúság tapasztalt háziasszonyként is meglepheti – ezért hódít ennyire a pácolt görögdinnyehéj

Pácolt görögdinnyehéj – nyári csemege, amely a keringést is támogathatja. Ön adna neki esélyt? Mutatjuk, hogy készítheti el.

Furcsa, de hatásos trükköt osztott meg az orvos a kínzó lábgörcsök ellen – Ön bevállalná?

Furcsa, de hatásos trükköt osztott meg az orvos a kínzó lábgörcsök ellen – Ön bevállalná?

Próbálja ki, ha gyakran görcsöl a lába!

Cékla télire – így készíthető el a nagymama receptje újragondolva, egészségtudatosan, fermentálva

Cékla télire – így készíthető el a nagymama receptje újragondolva, egészségtudatosan, fermentálva

A klasszikus „cékla télire” nem csak savanyúság, hanem emlék, hagyomány, "otthoníz". Változtatni kár lenne rajta, de fejleszteni érdemes. Amit ma hozzátehetünk, az az, hogy okosabban, tudatosabban, s még ízletesebben őrizzük meg ezt az örökséget.