Szívbetegségek | Egészségkalauz

Szívbetegségek

Ezek a legfontosabb orvosi tanácsok szívbetegeknek a téli hónapokra, hideghullámok idején!

Ezek a legfontosabb orvosi tanácsok szívbetegeknek a téli hónapokra, hideghullámok idején!

Minden 1 C-fokos hőmérséklet-csökkenés 1,6 százalékkal növelheti a szív- és érrendszeri halálozás kockázatát. Ne terhelje túl a szívét a hideg évszakokban! A legjobb, ha minden kinti tevékenységét végiggondolja a követező szempontok szerint.

Figyelmeztet a kardiológus – ez a legrosszabb sajt a szívnek

Figyelmeztet a kardiológus – ez a legrosszabb sajt a szívnek

Ez a sajt lehet a szíve legnagyobb ellensége.

Mi a szívelégtelenség? Tünetei, vizsgálata és kezelési lehetőségek

Mi a szívelégtelenség? Tünetei, vizsgálata és kezelési lehetőségek

A szívelégtelenség tünetei, okai, kivizsgálása és kezelése.

Stroke és artériás trombózis - 10 másodperc alatt kialakulhat

Stroke és artériás trombózis - 10 másodperc alatt kialakulhat

Vérrögök mind a vénákban, mind az artériákban kialakulhatnak, de melyek a fő kockázati tényezők?

Idősebbeknél mennyi az ideális koleszterinszint? A kardiológus elárulja

Idősebbeknél mennyi az ideális koleszterinszint? A kardiológus elárulja

A szakorvos szerint ennyi lenne az ideális koleszterinszint életkoronként és nemenként.

Visszatérő mellkasi fájdalom – ez az 5 betegség okozza a leggyakrabban az orvos szerint

Visszatérő mellkasi fájdalom – ez az 5 betegség okozza a leggyakrabban az orvos szerint

Fontos, hogy ne legyintsen a vissza-visszatérő mellkasi fájdalomra.

Nem csak szívritmuszavar lehet az oka annak, ha gyakran bedobban a szíve

Nem csak szívritmuszavar lehet az oka annak, ha gyakran bedobban a szíve

Ne egyből szívbetegségre gondoljon, ha erősebben dobog a szíve.

Hogyan segít a növényi alapú étrend a betegségek megelőzésében?

Hogyan segít a növényi alapú étrend a betegségek megelőzésében?

A jó hír, hogy nem kell egyik napról a másikra radikálisan változtatnia az étkezését – már az is számít, ha fokozatosan növeli a növényi alapanyagok arányát az étrendjében.