Ezeket látta már?

Rákkeltő hatás ételízesítőtől?

Orvos válaszol
2009. augusztus 26. 14:39
Módosítva: 2015. november 04. 13:49

Kérdés: Tisztelt Szerkesztő! Egy kérdésem lenne. Igaz az,hogy az ételízesítőben rákkeltő anyagok vannak? Én többféle ismert fajtát is használok. Nagyon megköszönném gyors válaszukat, mert nem tudom,hoy hanyagoljam-e a használatát vagy ne! Köszönettel:

Válasz:

Magyarországon élelmiszer csak akkor kerülhet forgalomba, ha annak összetevői között rákkeltő anyag nem szerepel. Ezért az Országos Élelmezési es Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) felel, ami a kereskedelmi forgalomban kapható élemiszereket törzskönyvezi és ellátja forgalombahozatali engedéllyel. Természetesen előfordult már, hogy egy élelmiszerről utólag derült ki, hogy rákkeltő. Ezeket a hatóságok a forgalomból azonnal kivonják (ld. aflatoxinnal szennyezett dél-amerikai paprika ügye). Ezért nem kell tehát tartania attól, hogy az Ön által kedvelt ételízesítők bármilyen módon is ártani tudnak az egészségének.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben , a Facebook-on, az Instagramon vagy a X-en, Tiktok-on is!

Forrás: EgészségKalauz
# Belgyógyászat # Gasztroenterológia # Klinikai onkológia

TÜNETKERESŐ

pulzus ikon

Milyen betegségre utalhatnak a tünetei?

keresés

Keresés, pl. fejfájás

Írja be a keresőmezőbe a tünetet vagy kattintson a testmodellen arra a testrészre, ahol a tüneteket észleli.

emberi test ábra

Mi a tünetkereső?

Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!

Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához
Tünetkereső illusztráció Tünetkereső Orvos válaszol illusztráció Orvos válaszol Gyógyszerkereső illusztráció Gyógyszerkereső Kalkulátorok illusztráció Kalkulátorok

Extra ajánló

Értesüljön legújabb híreinkről hírlevelünkből

Legnépszerűbb

egészségkalauz logo

TÜNETKERESŐ

pulzus ikon

Milyen betegségre utalhatnak a tünetei?

keresés

Keresés, pl. fejfájás

Keresés