Rákkeltő hatás ételízesítőtől?

Orvos válaszol
2009. augusztus 26. 14:39
Módosítva: 2015. november 04. 13:49

Kérdés: Tisztelt Szerkesztő! Egy kérdésem lenne. Igaz az,hogy az ételízesítőben rákkeltő anyagok vannak? Én többféle ismert fajtát is használok. Nagyon megköszönném gyors válaszukat, mert nem tudom,hoy hanyagoljam-e a használatát vagy ne! Köszönettel:

Válasz:

Magyarországon élelmiszer csak akkor kerülhet forgalomba, ha annak összetevői között rákkeltő anyag nem szerepel. Ezért az Országos Élelmezési es Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) felel, ami a kereskedelmi forgalomban kapható élemiszereket törzskönyvezi és ellátja forgalombahozatali engedéllyel. Természetesen előfordult már, hogy egy élelmiszerről utólag derült ki, hogy rákkeltő. Ezeket a hatóságok a forgalomból azonnal kivonják (ld. aflatoxinnal szennyezett dél-amerikai paprika ügye). Ezért nem kell tehát tartania attól, hogy az Ön által kedvelt ételízesítők bármilyen módon is ártani tudnak az egészségének.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a X-en,Tiktok-on is!

Forrás: EgészségKalauz
# Belgyógyászat# Gasztroenterológia# Klinikai onkológia

TÜNETKERESŐ

Milyen betegségre utalhatnak a tünetei?

Keresés, pl. fejfájás

Írja be a keresőmezőbe a tünetet vagy kattintson a testmodellen arra a testrészre, ahol a tüneteket észleli.

emberi test ábra

Mi a tünetkereső?

Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!

Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához

Címlapról ajánljuk