Lelki maszk: milyen zűröket okozott a covid a kamaszokban? (videó)

covid, koronavírus, kamaszkor, pánikbegetség, függőség, dr. Salamon Éva, Vakcinainfó – Az orvos válaszol

Pánikfélelem, függőségek, érzelmi káosz - a covid óta máshogy viselkednek, máshol és másként keresik a boldogságot a kamaszok. Mit tehet a szülő?

A kamasz agy másként, máshol dolgozza föl az érzelmeket, mint a felnőtteké, folyamatosan alakul, egyben tükrözve a lezajló érzelmi káoszt is - fontos megismerni, milyen közös érzelmek jellemzik a koronavírust megélt kamaszokat, mégha az ebből fakadó problémákat talán nem is látjuk át első gondolatra a maguk komplexitásában.

A tinédzserek társas kapcsolatai igencsak megsínylették az elmúlt bő két évet: a hónapokon át tartó digitális oktatás, a személyes kapcsolattartás hiánya, a távolságtartás ugyancsak nehezítették mindennapjaikat, ami hatása nem múlik el csak úgy nyomtalanul a korlátozások megszűnésével. Hogy mit okozott a pandémia a kamaszok életében, mire kell most figyelnie, felfigyelnie egy kamaszt nevelő szülőnek, arról dr. Salamon Éva gyermek- és ifjúságpszichiáter, a „Vakcinainfó – Az orvos válaszol” orvos team tagja beszél videós előadásában.

.Dr Salamon Éva gyermek- és ifjúságpszichiáter - Kamaszkor a Covid-19 idején

További videók a "Vakcinainfó - Az orvos válaszol" orvos team orvosaitól:

Forrás: egeszsegkalauz.hu