Ezeket látta már?

Az anya elhitette mindenkivel, hogy a lánya halálos beteg, hogy pénzt szerezzen és híres legyen

halál, anya, orvos, kórház

Az egészséges 7 éves kislány hosszú szenvedés után halt meg, mert az anyukája folyamatosan megtévesztette az orvosokat.

Egy amerikai nő éveken át kitalált diagnózisokkal szédítette lánya orvosait, hogy a drága kezelések fedezésére pénzbeli támogatáshoz jusson. A kislány teljesen legyengült, végül meghalt, anyja szörnyű tettére pedig fény derült. A hétéves korában elhunyt coloradói Olivia Gant szörnyű betegségeket és fájdalmakat élt át, miközben valójában végig egészséges volt – írta a Mirror, amelynek cikkét a híradó.hu szúrta ki.

A kislány annyira legyengült, hogy nem tudott járni

Olivia anyukája, Kelly Renee Turner 2012-ben, a kislányt először kétéves korában vitte kórházba hogy súlyos székrekedéstől szenved. A kislányt megműtötték, majd hazaengedték. Nem sokkal később a gyerek újra kórházba került, mert az anyukája szerint alig evett, és nem tudta megemészteni az ételt. A kitalált diagnózis miatt a kislány a következő években ezernél is többször volt kórházban, és több sebészeti beavatkozáson esett át.

Az anyuka ezután azt állította, hogy a lányának rohamai vannak, ezért a kislány erős gyógyszereket is kapott. Nem sokkal később pedig intravénásan kapta a táplálékot. Ettől a gyerek annyira legyöngült, hogy nem volt ereje járni, ezért kerekesszékbe került.

Az anyuka a kislány leépülését a közösségi oldalain és egy blogon dokumentálta. A barátainak azt állította, hogy lányának életmentő kezelésekre van szüksége, amire neki nincsen pénze. Az ismerősök és barátok gyűjteni kezdtek, majd összesen 22 ezer dollárt (kb. 8,5 millió forintot) adományoztak az anyukának. Nem sokkal később az anya ennél is tovább ment. Azt állította, hogy a kislánya halálos beteg. Az orvosokat pedig megpróbálta meggyőzni arról, hogy igazságtalan dolog lenne a kislányt tovább életben tartani. Mivel az orvosok ebbe nem mentek bele, ezért az anya másodvéleményt kért, az új orvos pedig jóváhagyta a kérést.

Az anyuka ezt arra használta, hogy ismét pénzhez jusson. Arra kezdett el gyűjteni, hogy teljesíthesse Olivia utolsó kívánságait. Ezzel a húzásával az asszony szinte egyik napról a másikra szinte országos hírességgé vált. 11 ezer dollárt (kb. 4,2 millió forint) gyűjtött össze. Olivia utolsó napjait hospice ellátásban töltötte. Amikor azt mondta éhes, jégkrémlébe mártott szivacsot tettek az ajkához. A kislány végül 2017. augusztus 20-án hunyt el.

Az anya a másik lányát is meg akarta betegíteni

A történet ezzel még nem ért véget. Egy évvel később az anya ismét orvoshoz fordult. Azt állította, hogy a másik lánya csontfájdalmaktól szenved, mert feltehetően egy korábbi daganatos betegsége újult ki. Az orvosoknak az lett gyanús, hogy a másik kislány korábbi daganatos betegségének nem volt nyoma. Ekkor ellenőrizték Olivia orvosi leleteit, amiből kiderült, hogy az anyuka végig hazudott a kislány betegségeiről, tüneteiről. A gyerek testét exhumálták. A boncolás is azt igazolta, a kislány egészséges volt.

Naplemente-szindróma: mit tehetünk, ha a szerettünk is érintett

A rendőrség a nyomozás során megállapította, hogy a sok fájdalmas beavatkozáshoz, terápiához végig az anya ragaszkodott. Az asszonyt 2019-ben gyilkossággal, gyermekbántalmazással, lopással és csalással vádolták meg. Ártatlannak vallotta magát, de a tárgyalás kezdete előtt vádalkut kötött. Az anya beismerte a gondatlanságból halált okozó gyermekbántalmazást, valamint a lopás és csalás vádját, de a gyilkosság vádját elutasította. A 43 éves nőt – aki több mint 538 000 dollárral (közel 215 millió forinttal) károsította meg az amerikai egészségügyi rendszert – 2022 februárjában 16 év börtönbüntetésre ítélték.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: hirado.hu/egészségkalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához