Ezeket látta már?

A szénanátha és a csalánkiütés korszerű kezelése

2013.02.07. Módosítva: 2015.11.04.

A fexofenadin-hidroklorid gyorsan és hatékonyan enyhíti vagy szünteti meg a tüneteket!

Az allergiától szenvedők a megmondhatói, hogy hány szert kipróbálnak, mire megtalálják azt, amelyben maradéktalanul megbízhatnak.

A szénanátha és a csalánkiütés korszerű kezelése

Míg a beteg korábban elfogadni kényszerült a tünetek enyhülését hozó gyógyszerek bizonyos mellékhatásait, mint például az álmosság, a fokozott étvágy, a csökkent koncentráló képesség, addig a mai modern második generációs antihisztaminok esetében ilyen mellékhatásokkal már sokkal kevésbé kell számolni!

Az antihisztamin

Az antihisztamin megakadályozza a hisztamin kötődését receptoraihoz, ezáltal gátolja a tünetek kialakulását.

A gyógyszerek első generációja, az úgynevezett első generációs antihisztaminok hatóanyagai a központi idegrendszerbe is bejutottak, és az ott lévő receptorokhoz is kötődtek. Ezáltal olyan mellékhatásokkal rendelkeztek, – álmosság, fejfájás, fáradtságérzés, gyomorfájás – amelyek rontották az életminőséget. Mellékhatásaik miatt ma már csak ritkán alkalmazzák őket.

A második generációs antihisztaminok, amelyek közé a fexofenadin-hidroklorid, az hatóanyaga is tartozik, csak a megfelelő helyen fejtik ki hatásukat, ezért mellékhatások elvétve vagy nem alakulnak ki.

A szénanátha és a csalánkiütés korszerű kezelése

A leggyakoribb légúti allergia a szénanátha

Az allergiás tüsszögést, orrfolyást, orr-, garat-, szájpadlásviszketést és orrdugulást allergiás rinitisznek, hétköznapi nevén szénanáthának, a könnyező, vöröslő szemtüneteket pedig allergiás kötőhártya gyulladásnak nevezzük. Többnyire fűfélék, gyomnövények, fák vagy virágok pollenjei, házipor-atka, állatszőr vagy penészgomba spóra váltja ki a tüneteket.

Bármely allergiának tünete lehet a csalánkiütés. Csalánkiütés esetén a 6 héten túl fennálló folyamatot krónikusnak tekintjük. Csalánkiütést gyógyszerek, táplálékok is okozhatnak, továbbá a bőrre kerülő fémek, kozmetikumok, illatanyagok, színezékek stb. is kiválthatnak bőrgyulladást. Allergiára hajlamos (atópiás) egyének gyakran szenvednek visszatérő ekcémás bőrtünetektől.

– az allergia összes tünetére

Az második generációs antihisztamint, fexofenadin-hidrokloridot tartalmaz, amely ugyan különböző dózisban, de mindkét allergiatípus korszerű kezelését biztosítja.

Az 120 mg filmtabletta a szezonálisan jelentkező allergiás rinitisz (szénanátha) során előforduló tüneteket kezeli, míg az Ewofex 180 mg filmtabletta a bőr allergiás állapotával, az úgynevezett krónikus csalánkiütéssel kapcsolatos tüneteket csökkenti.

ből napi 1 filmtabletta elegendő a tünetek enyhítésére, így adagolása egyszerű, könnyen megjegyezhető. A fexofenadin 60 percen belül jelentős mértékben csökkenti a bőrkiütéses hólyagok méretét, és a viszketést. Aki csak egyszer is komolyan szenvedett az allergiától, az tudja igazán értékelni az hatásának gyorsaságát! Az korszerű hatóanyaga nincs jelentős hatással a központi idegrendszerre, így relatíve nem álmosít, nem okoz bágyadtságot, nem zavarja a koncentrációt, nem növeli az étvágyat. A tünetek megszüntetése által jelentősen javítja az allergiában szenvedők életminőségét.

Az fexofenadin-hidroklorid tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer.

A szénanátha és a csalánkiütés korszerű kezelése

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Ewopharma International s.r.o.

Hlavná 13

83101 Bratislava

Szlovák Köztársaság

A dokumentum lezárásának dátuma: 2013. január 31.

Amennyiben gyógyszerünkkel kapcsolatosan mellékhatás lépne fel, kérjük, késedelem nélkül az alábbi e-mail címen jelentse be:

A szénanátha és a csalánkiütés korszerű kezelése

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Forrás: Sajtóközlemény
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához