Ezeket látta már?

Allergiavizsgálatot végeztettem, hogyan értelmezzem az eredményt? Az orvos válaszol

Az allergiavizsgálat során megvizsgálják, mi válthatja ki az allergiás reakciót.

Negatív lett az eredmény, a hisztaminnál mégis allergiás reakcióim lettek. Ez mit jelent?

A Vakcinainfós orvosokhoz az alábbi kérdést intézte egy beteg:

"Tisztelt Orvosok!

Nemrégiben pulmonológián jártam, ahol karcolásos allergiavizsgálatot is végeztek többek között ,az asszisztens hölgy végezte a vizsgálatot, a végleges kiértékelést a szakorvos fogja elvégezni egy későbbi időpontban.

Az asszisztens elmondta, hogy teljesen negatív lett az allergiatesztem, csak egyetlen "allergén" esetén jelentkezett bőrreakcióm, a hisztamin cseppentés/karcolás helyén lett bőrpír és erős viszketés, azt mondta ez azt jelenti, hogy sikeres volt a vizsgálat, az allergének bejutottak a bőrömbe.

Rákeresve a hisztaminra, belébotlottam a hisztamin intolerenciára, és megdöbbenve olvastam, hogy az ott leírtak közül számos tünetet produkálok.

Pl. gyakori puffadás, bélgázosodás, refluxra hasonlító érzés, hasmenés/székrekedés váltakozva, szívdobogásérzés, magas pulzusszám, kipirosodott arcbőr.

Tudom, hogy a fenti tünetek nem feltétlenül csak hisztamin intolerencia esetén jelentkezhetnek, de Önök szerint érdemes lenne elindulnom ezen a vonalon? Egyáltalán az allergiavizsgálat pozitivitása a hisztaminra az jelenthet arra való intoleranciát, vagy nincsen összefüggés? 38 éves, pajzsmirigy alulműködéssel kezelt nő vagyok, Syntroxine 50 mg-ot szedek rá. Köszönöm szépen a segítségüket!"

Az orvos válasza:

"A teszt során a hisztamin pozitív kontroll, tehát mindenkinél bejelez. Ehhez viszonyítjuk a teszt során az allergéneket."

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Allergia darázscsípés után: ezért nem segít a kalcium!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

darázscsípés

Forrás: Vakcinainfó
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához