Ezeket látta már?

Megkezdődött a pollenszezon

2009.03.12. Módosítva: 2015.11.04.

A múlt heti enyhe időjárás miatt idén előbb kezdődött a pollenszezon. Az allergiások számára – a parlagfűre érzékenyeknek - a legkellemetlenebb időszakot különösen május és augusztus hónapja jelenti.

Március-áprilisban a fák, majd a következő hónapokban a füvek, a nyár közepén a gyomnövények, augusztusban pedig a parlagfű keserítik meg az allergiások életét, olvasható az Életmód oldalán. A felmérések szerint hárommillióan szenvednek valamilyen allergiától. A növények pollenszemei nagyon hosszú utat tehetnek meg, így akár a városokban élőkön is mutatkozhatnak a túlérzékenység tünetei.

Szakértők szerint az idei hideg tél kedvez a pollentermelésnek. Arra is figyelmeztetnek, hogy a kellemetlen panaszegyüttesek enyhítéséhez a gyógyszerszedést időben el kell kezdeni.

A kezeléshez sokak szerint hasznos lehet az akupunktúra is, de megfelelő tisztítással talán a klímaberendezések is segíthetnek, amelyek megszűrik a levegőt. Létezik egy – a bonni egyetemen kifejlesztett - injekciós terápia is, amellyel sikert érhetünk el a kezelésben. Természetes és gyógyszeres úton egyaránt védekezhetünk, ám a legtöbb gyógymóddal sajnos csak a tüneteket lehet enyhíteni.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához