Hirdetés

Kiégést és alvásszavart okozhat a bezártság? Ezt tehetjük ellene (x)

#Stresszgondok #járvány #bezártság #korlátozások
2021.03.02.

Egyre nehezebben bírjuk a járványhelyzet miatt kialakult bezártságot, sokan panaszkodnak kiégésről és fásultságról. A hétköznapi életünkből ugyanis a legtöbbször elmarad a szórakozás és a regenerálódás: emiatt egyre feszültebbek lehetünk, a levezetetlen stressz pedig további problémákat okozhat.

Szórakozás nélkül még stresszesebbek vagyunk

A feszültség az élet több területén is érzékelhető: az emberek szoronganak, mert meg kell felelniük a munkában, miközben attól tartanak, hogy elveszítik az állásukat. Feszültek azért is, mert folyamatosan aggódnak a saját és családtagjaik egészségéért. Ráadásul a bezártság miatt megszűntek a megszokott stresszlevezető elfoglaltságok.

Nem tudunk eljárni szórakozni, kevesebbet találkozunk a kollégáinkkal és a barátainkkal, nem tudjuk nap mint nap kiengedni a szelepet, és valakivel megosztani a mindennapi gondjainkat. Korábban a szórakozás és az utazás feltöltött minket, ilyenkor regenerálódtunk és máris jobban bírtuk a hétköznapi hajtással járó stresszt – ám mindezek a lehetőségek igencsak leszűkültek az elmúlt egy évben. A legtöbb emberen a kiégés és a fásultság jelei jelentkeznek.

A kezeletlen stressz alvászavart okozhat

Személyiségfüggő, hogy kit hogyan érint a bezártság. Az otthoni munkavégzést az introvertált emberek jobban viselik, hiszen nekik kisebb az igényük a társas életre. Az extrovertáltak viszont, akiknek létfontosságú a társaság, jobban szoronghatnak. A levezetetlen feszültség miatt nő azoknak a száma, akik nem tudják kipihenni magukat éjszakánként. Ha sok a stressz az életünkben, olyankor általában nehezebben alszunk el esténként, ám ha éjszaka nem tudjuk kialudni magunkat, akkor másnap feszültebbek leszünk. Könnyen ördögi körbe kerülhetünk tehát, amelyből nehéz kitörni. Az alvászavar nemcsak annyit jelent, hogy este nem jön álom a szemünkre, hanem számos más tünete is lehet. Ha éjszakánként folyton felriadunk és nehezen alszunk vissza, illetve rendszeresen felkelünk idő előtt, akkor valószínűleg alvászavarunk van.

Segíthetnek a gyógynövények

Ha napközben folyton feszültek vagyunk, este pedig nem jön álom a szemünkre, segíthet a három gyógynövény, a valeriána, a komló és a citromfű kivonatát tartalmazó Sedacur forte.

Vény nélkül kapható gyógyszer Forrás: Phytotec Hungária

Ezt a gyógyszert nem kell orvossal felíratni, recept nélkül is kapható a patikában. A Sedacur forte segíti az esti elalvást és az éjszakai nyugodt pihenést, napközben pedig oldja a feszültséget és nyugtat. A vezetéshez szükséges képességeket nem befolyásolja, szedése mellett alkoholt is lehet fogyasztani. A valeriána és a komló nyugtat és altat, míg a citromfű nyugtat és csökkenti az ideges eredetű testi panaszokat.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Forrás: Phytotec Hungária