Ezeket látta már?

Hirdetés

Vércukor-követés egyszerűen? Ezzel a módszerrel bárhol megmérhetjük a cukrunkat!

A mai technológiával már bárhol-bármikor megmérhetjük a vércukorszintünket

Vércukorszintet kell mérnie, de nem tudja lejegyezni a mért értéket? Mostantól nem szükséges papírt és tollat, vagy akár nyomtatott vércukornaplót hordania magánál! A Diabétesz Kontroll Program (DKP) alkalmazás révén ugyanis a telefonja segítségével is rögzítheti vércukoradatait.

Könnyűvé és egyszerűvé téve a vércukormérési és adatrögzítési folyamatot, az új Accu-Chek Instant vércukormérő bluetooth technológiájának köszönhetően automatikusan betölti vércukoradatait a telefonjára letöltött Diabétesz Kontroll Program (DKP) applikácóba. Az ingyenesen letölthető applikáció a nyár folyamán új külsővel és új funkciókkal bővült, így még hatékonyabban segíti a felhasználókat.

Az alkalmazással nyomon követhetjük az érétkeinket Az alkalmazással nyomon követhetjük az érétkeinket Forrás: EgészségKalauz

Mit nyújt a vércukor-méréshez a mobil alkalmazás?

Az applikáció segítségével kényelmesen, egy jól átlátható, digitális rendszerben tárolhatja vércukoradatait. Ehhez nem kell mást tennie, mint bluetooth kapcsolattal párosítani mobiltelefonját a készülékhez, az Accu-Chek Instant vércukormérhöz. Ezt követően a vércukormérő automatikusan átküldi a mért értékeket az alkalmazásba. Az eredményeket könnyen értelmezhető, grafikonos vagy táblázatos formában ábrázolja az applikáció, de megtekinthetők akár a napi vagy heti átlag adatok is. A mért értékek megoszthatók a hozzátartozónkkal vagy akár kezelőorvosunkkal sms-ben, e-mailben vagy egyéb üzenetküldő alkalmazás segítségével.

A készüléket bluetooth-szal lehet az alkalmazáshoz csatlakoztatni A készüléket bluetooth-szal lehet az alkalmazáshoz csatlakoztatni Forrás: EgészségKalauz

Ha szeretné tovább bővíteni ismereteit a cukorbetegségről vagy egészséges életmódról, akkor az applikáció ebben is hasznára válik; érdekes tartalmakat/cikkeket olvashat az említett témákban, csak kattintania kell. Regisztráció után állandó kedvezmények is igénybe vehetők a regisztrált tagok számára. Aki hajlamos megfeledkezni róla, gyógyszer-, recept- és szűrővizsgálat emlékeztetők figyelmeztetik az aktuális teendőre. Az applikáció fejlesztése során, a vércukormérést illetve applikáció használatot bemutató leírás is bekerült az alkalmazásba a könnyebb kezelhetőség érdekében.

Bárhol, bármikor megmérhetjük a vércukorszintünket a készülékkel

Ha már telefonunk legtöbbször velünk van, ugyanígy magunknál hordhatjuk Accu-Chek Instant vércukormérő készülékünket is, hiszen nagyon esztétikus, kis méretének köszönhetően, akár a zsebünkben is elfér. Ha csak pár pillanatunk van megmérni vércukorszintünket, ez is megvalósítható, ugyanis a készülék kevesebb, mint 4 mp alatt megmutatja háttérmegvilágítású kijelzőjén a mért értéket.

A vércukorszintmérő kicsi és esztétikus, így bármikor velünk lehet A vércukorszintmérő kicsi és esztétikus, így bármikor velünk lehet Forrás: EgészségKalauz

A készülék egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy céltartomány-kijelzővel rendelkezik, így a kisebb gyermekek számára is könnyen értelmezhető módon, egy színskálán jelzi, hogy a mért érték esetleg magas (kék színű tartomány), megfelelő (zöld színű tartomány), vagy alacsony-e (piros színű tartomány). A céltartomány teljesen személyre szabható, így az orvosi konzultációt követően egyéni tartományokat állíthatunk be rajta. Végül, de nem utolsó sorban a vércukormérő pontossága túlteljesítette a nemzetközi ISO szabvány kritériumait (EN ISO 15197:2013 / EN ISO 15197:2015).

A Diabétesz Kontroll Program (DKP) applikációt és Accu-Chek Instant vércukormérő készüléket mindazon cukorbetegeknek, vagy egészségtudatos életmódot folytatóknak ajánlják, akik nyitottak a technikai újdonságok és a mobil alkalmazások iránt, illetve nagyon gyors és egyszerűen használható készülékre vágynak.

A DKP (Diabétesz Kontroll Program®) mobil alkalmazás elérhető a Google Play és az App Store platformokon.

Ráadásul 2020. január 15-től 2.000 forinttal csökkent az Accu-Chek vércukormérők ajánlott fogyasztói ára! A termékeket keresse az Accu-Chek Vevőszolgálati Pont patikákban és a www.vercukormeres.hu weboldalon!

Vércukorszintmérés gyorsan, egyszerűen Vércukorszintmérés gyorsan, egyszerűen Forrás: egeszsegkalauz.hu

Az Accu-Chek Instant készülék gyógyászati segédeszköz.

Az Accu-Chek®, Accu-Chek Instant® a Roche bejegyzett védjegyei ® 2016 Roche, a Diabétesz Kontroll Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. ® 2013 Roche

AI/DCP/PRART/C/2020/01v.

A cikket az Accu-Chek vércukormérők gyártója, a Roche Magyarország Kft. támogatta.

Forrás: egeszsegkalauz.hu