Ezeket látta már?

"Zöld" konferencia a cukorbetegségről...

2010.04.21. Módosítva: 2015.11.04.

Idén 20. alkalommal tartja a Magyar Diabetes Társaság jubileumi kongresszusát április 22. és 25. között Tihanyban. Új gyógyszerekkel és szűrési technikákkal ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Különlegessége az idei kongresszusnak nem csak az, hogy huszadik alkalommal kerül megrendezésre, hanem az is, hogy ez az első magyar orvosi öko-kongresszus" – mondta Dr. Vándorfi Győző, a kongresszus főszervezője a Medipress-nek. " Az országos zöld konferencián a cukorbetegséggel foglalkozó orvos-szakmai társaság ismerteti majd a szakterület legújabb eredményeit, elméleti ismereteit és azok gyakorlati alkalmazási lehetőségeit" – fűzte hozzá a doktor úr.

"Ismertetőt hallhatnak a résztvevők az első magyar kockázat-alapú diabetes szűrésről, valamint az ikreken végzett diabetes előfordulási prospektív vizsgálatról is. A terhesség munkacsoport pedig beszámolót tart a cukorbeteg nők terhességi esélyeiről" - magyarázta. "Két új készítmény, valamint a vércukorcsökkentő tabletták új csoportjának bemutatására is sor kerül. Nem utolsó sorban pedig a kongresszus előtt közel 100 betegegyesületi vezetőt várunk civil fórumunkra, ahol a legújabb páciensoktatási módszerekkel ismerkedhetnek meg".

"A Magyar Diabetes Társaság, a Csolnoky Ferenc Veszprém Megyei Kórház Belgyógyászati, Diabetes és Anyagcsere Centruma, valamint az "Alapítvány a Cukorbetegekért" szervezésében megrendezésre kerülő négynapos szakmai konferencia keretében számos díj és kitüntetés is kiosztásra kerül" – fejtette ki Dr. Vándorfi.

Forrás: Medipress