Ezeket látta már?

Áttörés a rákgyógyításban? Először kapott ember rákölő vírust

rák, daganat, tumor, vírus

Az onkolitikus vírus úgy pusztítja el a daganatos sejteket, hogy az egészséges sejteket megkíméli.

Először adtak be egy kísérleti rákölő, onkolitikus vírust egy embernek. A szakértők abban bíznak, hogy a teszttel igazolhatják a módszer hatékonyságát – írja a ScienceAlert alapján a 24.hu.

A CF33-hNIS, azaz Vaxinia nevű gyógyszerjelölt egy onkolitikus vírus. Vagyis egy genetikailag módosított mikroorgaznizmus, amely csak a rákos sejteket pusztítja el, az egészségeseket nem. A CF33-hNIS esetében a himlővírus a daganatos sejtbe belépve addig szaporodik, amíg a sejt fel nem robban. Ezáltal új vírusrészecskék ezrei szabadulnak fel, amelyek antigénként működnek, és arra serkentik az immunrendszert, hogy megtámadja a közeli rákos sejteket. Az eddigi eredmények biztatóak. Az állatkísérletek igazolták az onkolitikus vírus hatékonyságát, de eddig még embereken nem próbálták ki.

Az emberi kísérletezés első fázisában a módszer biztonságosságát vizsgálják meg a szakemberek. A City of Hope Los Angeles-i rákkutató központ és az ausztrál biotechnológiai vállalat, az Imugene, nemrég jelentették be, hogy a vírust már beadták az első páciensnek. A vizsgálatba száz beteget akarnak bevonni, akik mind áttétes vagy előrehaladott tumorral küzdenek, és akiknél korábban legalább két standard terápia is eredménytelennek bizonyult.

A rosszindulatú tumor 8 korai tünete - jelek, amivel jobb, ha orvoshoz megy - olvasson tovább!

A résztvevők kis dózisban, közvetlen injekcióként vagy intravénásan kapják majd a CF33-hNIS-t . Amennyiben a gyógyszer jól tolerálhatónak bizonyul, további tesztekre lesz majd szükség. Ha az eredmények az mutatják majd, hogy a készítmény biztonságos és hatékony, még évekbe fog telni, mire széles körben alkalmazhatják. Ha viszont a technológia egyszer bevett eljárássá válik, áttörést hozhat a rákgyógyításban.

Forrás: 24.hu