Ezeket látta már?

Áttörés a rákterápiában: az áttétes májrákos beteget másnap hazaengedték

rákterápia rákgyógytás áttétes rák

A daganat terápia jelenleg kizárólag a Semmelweis Egyetemen érhető el Magyarországon. A speciális kezelésen átesett beteg jól van, másnap már hazaengedték.

Egy 72 éves férfin végezték el hazánkban először az úgynevezett radioembolizációs daganatterápiát, mely a hagyományos onkológiai kezelésre nem reagáló, sebészileg el nem távolítható primer és áttétes májdaganatokban szenvedőknek adhat új reményt - jelent meg a Semmelweis Egyetem oldalán.

Innovatív daganatterápia

A hazánkban most először végzett intervenciós radiológiai daganatterápia egy 72 éves, jó állapotú, a nyelvgyök területéről kiinduló daganat okozta máj áttétében szenvedő páciensnél történt.

A világon már másfél évtizede használt eljárást olyan elsődleges májrák, valamint más szervek okozta májáttétek esetén alkalmazzák, ahol sebészi ellátás nem kerülhetett szóba, és más daganatellenes terápiák nem hoztak eredményt, esetleg a gyógyszerek okozta súlyos, elviselhetetlen mellékhatások, vagy a kezelés mellett kialakult un. rezisztencia miatt (amikor a daganat már nem reagál az addig alkalmazott kezelésre) nincs más lehetőség. Az áttétes rákot is felzabálja ez az injekció - kattintson tovább!

Forrás: Semmelweis Hírek
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához