Ezeket látta már?

Az életmód megóvhat a ráktól

Egy nemrég készített tanulmány kimutatta, hogy a rák kialakulását, vagy a gyógyítás hatékonyságát erőteljesen tudja befolyásolni az, hogy hogyan élünk.

A kutatás során a tüdő-, végbél-, emlő-, prosztata- és bőrrák előfordulását vizsgálták, bizonyos életmódból következő környezeti hatások tükrében.

Az American Journal of Lifestyle Medicine című lapban jelent meg a cikk, melyben a tanulmány eredményeit mutatják be a szerzők. "Addig, amíg nem áll rendelkezésre általános rákgyógyszer – márpedig ez belátható időn belül nem várható –, addig rendkívül fontos az a tény hogy az életmódunkat érintő akár csekély változtatások is milyen jelentős befolyással bírnak a daganatos megbetegedésekre. A legfontosabb tényezők az egészséges táplálkozás, a rendszeres testmozgás, a dohányzásról való leszokás, és az erős ultraibolya sugárzás elkerülése." – áll a cikkben.

A közeljövőben a cikk első szerzője, Dr. Clarence H. Brown az Orlandói Anderson Rákkutató Központ elnöke, és a tanulmányt leközlő American Journal of Lifestyle Medicine főszerkesztője Dr. James M. Rippe közös internetes előadás keretein belül szeretnék részletesen megismertetni a szakmával az eredményeiket.

Forrás: Medipress