Ezeket látta már?

Bangó Margit ismét legyőzte rákot

Bangó Margit, mellrák, daganat, rák

A Kossuth-díjas előadóművész nem először küzdött meg a betegséggel.

Második harcom volt már az élettel és a második győzelmem – nyugtatta meg az érte aggódókat Bangó Margit Kossuth-díjas előadóművész - írja a Blikk.

"A múlt héten jártam kontrollon, a vizsgálat után az orvosom megnyugtatott. A rák elillant” – mondta a Kossuth-díjas művész. Bangó Margitnál először 2013-ban diagnosztizáltak mellrákot, amit számos kezelés és műtét után legyőzött. Néhány évvel később pedig cisztákat találtak a mellében.

Mellrák: fontos a rendszeres önvizsgálat!

Az esetek mintegy háromnegyedében a nők maguk veszik észre a daganatos elváltozás első tüneteit, a leggyakrabban a mellben, esetleg a hónaljban található csomó, dudor formájában. A rendszeres, havonként megismételt önvizsgálat során azonban nemcsak ezeket a csomókat lehet felfedezni, hanem számos egyéb elváltozást is, melyek szintén utalhatnak daganatos betegségre.

Nem kell azonban azonnal pánikba esni, ha valaki csomót fedez fel a mellében, az esetek 80 százalékában ugyanis nem daganatos betegség áll a háttérben. A legfontosabb az ilyen esetben (illetve bármely más esetben, ha elváltozást fedezünk fel a mellünkön) az, hogy minél hamarabb forduljunk orvoshoz, aki további vizsgálatok elrendelésével pontosíthatja a diagnózist.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mellrák: így lehet felismerni időben

Forrás: blikk.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához