Ezeket látta már?

Daganatkezelési hír: Avemar-fejlesztés

2010.07.03. Módosítva: 2015.11.04.

Korszerűsítették az Avemar nevű, rákkezelésben használt táplálék-kiegészítő előállítási technológiáját - az Oncomar névre keresztelt új termék már semmilyen adalék- és vivőanyagot nem tartalmaz, gyorsabban oldódik és könnyebben fogyasztható.

Az Oncomar - elődjéhez hasonlóan - a rák klinikai kezelését, azaz a műtéti eljárást, a sugárkezelést, a gyógyszeres kezeléseket és a kemoterápiát hivatott kiegészíteni, azok hatását fokozni, mellékhatásait enyhíteni - ismertette a speciális tápszert kifejlesztő Hidvégi Máté biokémikus professzor a terméket bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón Budapesten.

Daganatkezelési hír: Avemar-fejlesztés

Mint magyarázta, az Oncomar alapvetően két úton fejti ki hatását: egyrészt megakadályozza, hogy a daganatsejtek felvegyék tápanyagukat, másrészt lehetővé teszi, hogy az immunsejtek eljuthassanak a daganatba.

A táplálék-kiegészítő igazoltan fokozza a gyógyszeres kezelés eredményességét, enyhíti a kemoterápia mellékhatásait, akadályozza az áttétképződést, mérsékli a fáradékonyságot és a fájdalmat, javítja a fizikai teljesítőképességet és a közérzetet, megszünteti az étvágytalanságot.

Hidvégi Máté ugyanakkor aláhúzta, hogy a fermentált búzacsíra-kivonatból készült szer csak kiegészíti, és nem helyettesíti a rák klinikai kezelését.

Az Oncomar újdonsága elődjéhez, az Avemarhoz képest a tökéletesebb gyártási technológiában áll, amely lehetővé teszi, hogy a granulátum adalék- és vivőanyag-mentes maradjon, így teljes egészében csak aktív hatóanyagokat tartalmazzon. Állatkísérletek igazolták, hogy ez a "sűrítés" tovább növelte a rákos egyedek életkilátásait.

Magyarországon az Oncomar május óta kapható, a terméket Németországban gyártják.

Hidvégi Máté kérdésre reagálva arról is beszámolt, hogy jelenleg dolgozik a tápszer olyan változatán, amelyet a rák megelőzésében lehetne alkalmazni. Mint mondta, ugyancsak a tervei között szerepel az Oncomar önálló gyógyszerré való továbbfejlesztése is.

Forrás: MTI