Ezeket látta már?

Limfóma Világnap a fővárosban

A Limfóma Világnapon, szerdán előadások, személyes konzultáció, kiállítás és orvos-beteg találkozó is várja az érdeklődőket Budapesten.

A Deák téri metrómegállóban felállított Limfóma Kontroll Pontban az érdeklődők hematológus szakorvosokkal konzultálhatnak az esetleges tünetekről, kérdéseikről. A metróaluljáróban informatív kiállítás is látható a betegség tüneteiről, lefolyásáról, kezelési lehetőségeiről - közölte az esemény kommunikációjával megbízott cég az MTI-vel.

Limfóma Világnap a fővárosban

A Gödör Klubban délután 15 órától bemutatkoznak az aktív betegklubok, az érintettek orvos-beteg találkozón informálódhatnak a limfóma különböző típusait érintő újdonságokról a szakma neves szakembereitől.

Az előadások a következőek lesznek:

  • Schneider Tamás főorvos a limfómás megbetegedések hazai előfordulásáról,
  • Bíró Krisztina főorvosnő Az akupunktúrától a reflexológiáig, alternatív kezelések az onkológiában címmel tart előadást,
  • Molnár Zsuzsa főorvosnő a Hodgkin-kórról,
  • Borbényi Zita az indolens non-Hodgkin limfómáról,
  • Udvardy Miklós professzor az agresszív non-Hodgkin limfómáról beszél a hallgatóságnak.
  • Losonczy Hajna professzornő a krónikus limfocitás leukémiáról,
  • Masszi Tamás osztályvezető főorvos az őssejt-transzplantáció limfómák gyógyításában betöltött szerepéről,
  • Fekete Sándor főorvos a kezelések mellékhatásairól és életmódbeli tanácsokról tájékoztatja a közönséget.

Fekete Sándor főorvos a kezelések mellékhatásairól és életmódbeli tanácsokról tájékoztatja a közönséget.

Az esemény háziasszonya Csákvári-Sarnyai Eszter, limfómából gyógyult modell, aki szívszorító történetét pantomim művészek segítségével osztja meg a résztvevőkkel. Az esemény fővédnöki posztját Csányi Sándor színművész vállalta el.

Szeptember 15-én a Föld szinte minden országa zöldbe borul, hogy felhívja az emberek figyelmét erre a kevéssé ismert, rosszindulatú daganattípusra, a limfómára. Magyarországon a Limfóma Koalíció tagjaként a Magyar Rákellenes Liga karolta fel a kezdeményezést és az orvosszakma kiemelkedő szakértőit felkérve immár ötödik éve szervez betegtájékoztatót, felvilágosító programot a laikus közvélemény és az érintettek számára.

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához