Ezeket látta már?

Mellrák: október 4-én ingyenes online előadások az áttétről, kezelésről, szövettanról

mellrák, daganat, emlőrák

“Ne tedd zárójelbe, ami igazán fontos – járvány idején sem!" címmel október 4-én, a mellrákellenes hónap első vasárnapján az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen Egyesület rózsaszínbe borítja a Lánchidat naplementekor, de a koronavírus járványra való tekintettel rendezvényét a Facebook- és a weboldalán közvetíti.

A rózsaszín napon neves szakemberekkel beszélgetünk arról, hogyan kell hiteles forrásból tájékozódni, illetve mit kell tudnunk a szűrésről és a diagnosztikáról a koronavírus járvány által okozott változások tekintetében. Az érintetteknek, családtagjaiknak, szeretteiknek szólnak azok a beszélgetések, amelyek a pszichés megküzdésről, a pszichológus és a család szerepéről, a betegcsoportok által nyújtott segítségről szólnak.

Érintettek beszélgetnek arról is, hogy milyen megélni az áttétes mellrákot. A virtuális konferencián szakemberek elmagyarázzák, mit kell tudni a szövettani leletről, a sugárterápiáról, a gyógyszeres terápiákról, az emlőrekonstrukcióról, a nyiroködéma elkerüléséről, hogyan tornázhatnak a frissen műtöttek és milyen óvintézkedéseket tehetnek a COVID-19 megelőzésére. Beszélgetnek az orvos-beteg kommunikációról és a betegség közbeni szépségmegőrzésről is.

A beszélgetéseket az egyesület Facebook oldalán az eseményeknél, illetve a weboldalon lehet meghallgatni és megnézni. A részvételhez előzetes regisztráció nem szükséges.

Az Egészséghíd részletes programfüzete Az Egészséghíd részletes programfüzete Forrás: EgészségKalauz
Forrás: EgészségKalauz