Ezeket látta már?

Obama ötmilliárd dollárt fordít a rákkutatásra

2009.10.02. Módosítva: 2015.11.04.

Barack Obama amerikai elnök szerdán bejelentette, hogy ötmilliárd dollárt különít el nagyszabású gazdaságélénkítő költségvetéséből az olyan betegségek kutatására, mint a rák és az AIDS.

Obama az Országos Egészségügyi Intézet Washington közelében fekvő bethesdai kampuszán bejelentette, hogy a 12 000 ösztöndíj több tízezer állást teremt a következő két évben.

"Tudjuk, hogy ez a fajta befektetés új munkahelyeket is teremt: több tízezer kutatói munkahelyet, egészségügyi felszerelés gyártó és beszállító munkát, valamint a laboratóriumok és kutatóintézetek modernizációjával kapcsolatos építőipari állásokat" – mondta az elnök.

Az ösztöndíjak orvosi és klinikai kutatásokra összpontosít különféle területeken, többek között a HIV/AIDS, az (A) H1N1 influenza és a rák kutatására.

Obama 787 milliárd dolláros gazdaságélénkítő csomagját februárban hagyta jóvá a kongresszus. A csomag az adócsökkentés és az infrastruktúrával kapcsolatos beruházások ötvözetét tartalmazza, melynek célja több millió új munkahely teremtése, és az USA gazdaságának kiemelése a recesszióból.

Copyright AFP [2009] / Translation Medipress

Forrás: Medipress