Ezeket látta már?

Rákgyógyítás: alternatív veszélyek, hospice és agyi áttétek kezelése

2011.08.02. Módosítva: 2015.11.04.

Riportok és tudományos ismeretterjesztés a betegmagazin nyári kiadásában. Megjelent a Rákgyógyítás magazin (www.rakgyogyitas.hu) 2011. nyári kiadása. A lap górcső alá veszi a daganatos betegeknek a kórház falain kívül kínált termékeket és szolgáltatásokat. A magazin cikksorozatában az agyi áttétek kezelési lehetőségeit járja körbe, riportot közöl az intézeti és otthoni hospice ellátásról. A hasábokon praktikus információk olvashatók a terápiákról, beszámoló a daganatos betegek közösségi életéről, valamint egy rákbeteg asszony osztja meg megküzdésének történetét, s a sorstársaknak szánt gondolatait.

Riportok és tudományos ismeretterjesztés a betegmagazin nyári kiadásában

Rákgyógyítás: alternatív veszélyek, hospice és agyi áttétek kezelése

Megjelent a Rákgyógyítás magazin (www.rakgyogyitas.hu) 2011. nyári kiadása. A lap górcső alá veszi a daganatos betegeknek a kórház falain kívül kínált termékeket és szolgáltatásokat. A magazin cikksorozatában az agyi áttétek kezelési lehetőségeit járja körbe, riportot közöl az intézeti és otthoni hospice ellátásról.

A hasábokon praktikus információk olvashatók a terápiákról, beszámoló a daganatos betegek közösségi életéről, valamint egy rákbeteg asszony osztja meg megküzdésének történetét, s a sorstársaknak szánt gondolatait.

A daganatos betegek és családjaik 2008 óta negyedévenként megjelenő ingyenes, hirdetésektől mentes országos magazinja 15 ezer példányban jut el a kórházakba, klinikákra és a betegszervezetekhez, de postán is megrendelhető.

Óriási versengés folyik az onkológiai terápiák mellett (rosszabb esetben helyett) kínált termékek, étrend-kiegészítők, gyógynövények, vitaminok gyártói között. Az érintettek eközben tanácstalanul kapkodják a fejüket, melyik hirdetésnek, internetes fórumnak higgyenek. A Rákgyógyítás az alternatív készítmények nemzetközi és hazai divathullámait másfél évtizede nyomon követő klinikai farmakológust kért fel arra, hogy segítsen a "remény termékei" közötti eligazodásban.

A tudományos ismeretterjesztés részeként a magazin elismert agysebész és sugárterápiás főorvos főorvos bevonásával tekinti át az agyi áttétek műtéti, sugársebészeti és sugárterápiás kezelési lehetőségeit, foglalkozik a daganatos betegek dohányzásával, s érintőlegesen napirendre kerül a tumormarkerek, célzott kezelések kérdésköre is.

Még mindig nem tudnak elegen a hospice ellátásról, pedig az emberi méltóság utolsó percig való megőrzéséért, a betegek és családtagjaik segítéséért több százan dolgoznak az országban. A Rákgyógyítás is igyekszik segíteni annak tudatosításában: aki a hospice-hoz fordul, az nem lemond önmagáról vagy hozzátartozójáról. Ellenkezőleg: biztosítja, hogy minden ellátást megkaphasson, ami ma orvosilag és emberileg megadható.

A www.rakgyogyitas.hu portál mellett önálló tartalommal megjelenő, ingyenes, s hirdetések nélküli Rákgyógyítás magazin elérhető az onkológiai centrumokban és egyre több betegszervezetnél.

Orvosi rendelőknek, egyesületeknek és magánembereknek egyaránt lehetőségük van a postai megrendelésre is, mindössze egy felbélyegzett válaszborítékot kell küldeni a szerkesztőség 6723 Szeged, Építő u. 3/a címére.

Betegklubok több lapszámot is igényelhetnek, s a lehetőségekhez képest a kiadó a korábbi lapszámokat is biztosítja. A szerkesztőség azt kéri, hogy a megrendelők pontosan megcímzett, a postákon megvásárolható A/5-ös méretű, zöld színű, súlykorlátozás nélküli válaszborítékot adjanak postára.

További információ:

B. Papp László lapszerkesztő

rakgyogyitas@gmail.com

www.rakgyogyitas.hu

(06-30) 261-8789

Forrás: Rákgyógyítás
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához