Ezeket látta már?

Reviczky Gábort prosztatarákkal műtötték, a kemoterápiát nem vállalja

revicky gábor, prsoztatarák, daganat, rák

A 73 éves színész szervezetében feltehetően évek óta jelen lehetett a daganat.

Megtiszteltetésként élte meg Reviczky Gábor, hogy a Halhatatlanok Társulatának tagjai közé jelölték. A legjobbkor érte az örömhír a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt, mert hónapok óta rendkívül komoly harcot vív a rákkal: a műtéten már túlesett, és egyelőre úgy tűnik, sikerült időben elcsípni a betegséget - írja a Blikk

A 73 éves színész prosztatarákkal küzd, és nem kizárt, hogy évek óta jelen volt a daganat a szervezetében, azonban tünetmentesen. Reviczky Gábor decemberben vette észre, hogy valami nincs rendben, a gyakori vizelési inger volt az, ami után elkezdett gyanakodni, így elment kivizsgálásra, biposziát végeztek, és nem sokkal ezután megkapta a diagnózist. Másokat is arra bíztat, hogy ne halogassák, ne tartsanak attól, hogy kellemetlen lesz, mert a korai felismerés életet menthet:

Nagyon hálás vagyok dr. Gáti Zsoltnak, aki megvizsgált és megműtött. Sajnos, tipikus férfibetegség ez, sokan nem is járnak vizsgálatra, mert kellemetlen. Ezzel én is így voltam. Még évekkel ezelőtt, amikor szűrővizsgálaton jártam, nagyon rossz élmény volt, de innen üzenem a férfi társaimnak, hogy negyven fölött mindenképp keressék meg azt az orvost, aki kíméletesen vizsgál, mert sajnos nagyon gyakori a prosztatagyulladás, ami a rák előszobája lehet.

Bár a daganat agresszív, áttétet a CT - és MR-vizsgálatok alapján nem találtak nála, és a műtétje is sikeres volt. Reviczky Gábor most PET CT-re vár, ami után az onko team meghatározza az utókezelést. A színész a lapnak elmondta, hogy ha úgy alakul, a sugárkezelést vállalja, a kemoterápiát azonban nem:

Sugár- vagy kemoterápia jöhet szóba, ám mivel itthon nincs még célzott kemoterápia, a kemót vissza fogom utasítani. Sajnos, a nem célzott kezelés az egész szervezetet érinti, remélem, erre nem lesz szükségem, elég lesz a sugárkezelés.

Kiemelte, hogy szerinte nagyon fontos a pozitív hozzáállás, mert ha valaki nem így áll hozzá, egyetlen kezelés sem fogja elérni a célját, majd a lapnak még egyszer hozzátette:

De a legfontosabb, hogy minden férfi társamnak üzenem: járjanak ellenőrzésre, mert ha idejében felismerik a betegséget, jó esély van a felépülésre.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Veszélyes lehet a csontkovácsolás? Ezeket javasolja a gyógytornász

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához