Ezeket látta már?

Spanyolországban engedélyezik a kegyes halált!

2010.11.24. Módosítva: 2015.11.04.

Spanyolországban engedélyezik a kegyes halált. 2011 márciusában fogja jóváhagyni Spanyolország szocialista kormánya azt a törvénytervezetet, amely a gyógyíthatatlan betegek számára engedélyezi a méltósággal történő eltávozást az életből.

"A törvény a halálos betegek és hozzátartozóik, valamint a velük foglalkozó egészségügyi személyek jogait segít tisztázni" – nyilatkozta Alfredo Perez Rubalcaba egy kabinettalálkozó után, majd hozzátette:

Spanyolországban engedélyezik a kegyes halált!

"Lényegében arról van szó, hogy egy végső stádiumban levő, gyógyíthatatlan beteget a halála előtt nem teszünk még ki hosszú szenvedésnek. Az ilyen esetekben tehát az orvostudomány abban segít, hogy az elkerülhetetlen halál a lehető legkevesebb kínnal járjon együtt."

A miniszter elmondta, hogy sok más európai országban már érvényben van ilyen törvény, és "ennek semmi köze az eutanáziához, amely egy döntés következménye, amit a beteg ember saját maga hoz meg, amikor úgy dönt, hogy nem akar tovább élni."

Az eutanázia illegális Spanyolországban, de a törvény lehetővé teszi a betegek számára, hogy visszautasítsák az orvosi kezelést.

Forrás: Medipress