Ezeket látta már?

Világsiker: magyar tudósok átütő eredményei a tüdőrákkutatásban

tüdőrák, tünetei, kezelése, terápia, gyógymód, kemoteráipa, műtét

Világhírű tudományos folyóiratban foglalták össze magyar kutatók az egyik legagresszívebb daganattípus, a kissejtes tüdőrák területén elért eredményeit.

Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet és együttműködő partnereinek kutatási eredményeit hozta nyilvánosságra a világ tudományos folyóiratainak ranglistája élén álló „CA: A Cancer Journal for Clinicians” folyóirat, ahol magyar tudósok korábban még soha nem publikáltak.

Világhírű tudományos folyóiratban foglalta össze az egyik legagresszívebb daganattípus, a kissejtes tüdőrák területén elért eredményeit az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet, a Semmelweis Egyetem és az Országos Onkológiai Intézet közös kutatócsoportja. A kutatások Dr. Döme Balázs és Dr. Megyesfalvi Zsolt vezetésével és a legkülönbözőbb tudományágakat (pl. fehérjetudományok, molekuláris biológia, gyógyszerkutatások, kísérletes onkológia) képviselő nemzetközi kutatóintézetek együttműködésével zajlanak.

A most megjelent közleményben összefoglalt eredmények szenzációs áttörést jelentek a betegség biológiai jellemzőinek jobb megértésében, és ezáltal utat nyitnak a személyre szabott kezelések kifejlesztéséhez. A kutatási eredmények nemzetközi elismertségét jelzi, hogy azokat a „CA: A Cancer Journal for Clinicians” folyóirat közölte, amely szaklap a világ több mint húszezer nemzetközi tudományos folyóiratának ranglistáját vezeti.

A frissen megjelent tanulmány ajánlásokat is megfogalmaz a jövőbeli kutatási irányvonalakra vonatkozóan. A kissejtes tüdőrák viselkedésének jobb megértése jelentősen hozzájárulhat egy szemléletváltáshoz, melynek eredménye a személyre szabott kezelések bevezetése lehet.

A tudományos közlemény az alábbiakban tekinthető meg:

https://acsjournals.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.3322/caac.21785

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#tüdőrák

Forrás: Országos Korányi Pulmonológiai Inzézet
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához