Ezeket látta már?

A bélflóra, a probiotikumok és az agy - ingyenes előadásokon tanulhat róla

bélflóra, immunrendszer, agy, probiotikum, prebiotikum, előadás

Ismeretterjesztő tudományos előadások mindenkinek.

Számos nemzetközi tanulmány bizonyítja, hogy a bélflóra normális működése szoros összefüggésben áll az immunrendszerrel. A legújabb izgalmas kutatások az agy és a bélflóra kapcsolatát vizsgálják.

Ezért is fontos, hogy a Vitaminkosár Kft. támogatásával januártól újra elindul egy online grátisz kreditpontos távképzés az orvosok részére. A képzés 7 előadásból áll. Többek között Dr. Budai Marianna szakgyógyszerész a probiotikumok helyéről és választékáról tart előadást. Dr. Hídvégi Edit gyermekorvos a probiotikumok csecsemő- és gyermekgyógyászatban betöltött szerepéről beszél.

Meghallgathatjuk Dr. Székely György gasztroenterológus előadását a bélflóra kórós állapotairól, a diagnózistól a terápiáig.

Dr. Gyurkovics Bence nőgyógyász a probiotikumok nőgyógyászati vonatkozásáról beszél, hiszen a női hüvelyflóra egyensúlyának megtartása szintén nagyon fontos a női higiénia területén.

Probiotikum: íme a 6 legjobb probiotikum, ami rendbe teszi az emésztést

Az egyik legérdekesebb, és sajnos még mindig aktuális témáról – a bélfóra, az immunrendszer, valamint a Covid-19 kapcsolatáról Dr. Mangó Gabriella ismert háziorvos beszél.

Ezért lett ingyenes

A Vitaminkosár Kft. a Protexin probiotikumok, a Bio-Kult és a Lepicol hazai forgalmazója, évek óta nagy hangsúlyt helyez arra, hogy Magyarországon is egyre többen ismerjék meg a probiotikumok egészségre gyakorolt sokféle jótékony hatását. Idén először mindenki számára ingyenesen elérhetővé tették az előadások megtekintését. Ezzel a Vitaminkosár Kft. ismét rászolgált a „Probiotikumok szakértője” jelzőre, és az előadások publikussá tételével hozzájárul ahhoz, hogy hazánkban még több egészségtudatos ember ismerje meg, és használja a probiotikumokat egészsége megőrzésére.

Az előadások ezen az oldalon tekinthetők meg.

A részletes program:

  • Dr. Budai Marianna: A probiotikumok helye és választéka a magyar gyógyszerpiacon
  • Dr. Hidvégi Edit: A probiotikumok szerepe a csecsemő- és gyermekgyógyászatban
  • Dr. Wacha Judit: Az emberi mikrobióta diszbiózisának szerepe a krónikus betegségek létrejöttében
  • Dr. Székely György: A humán bélflóra mikrobiom és annak kórós állapotai a diagnózistól a terápiáig.
  • Dr. Gyurkovics Bence: A probiotikum szerepe a nőgyógyászat területén
  • Dr. Deepti Aswani: Microbiom Bél – Agy tengely (BAT)
  • Dr. Mangó Gabriella: Az egészséges bélflóra és immunrendszer jelentősége a Covid-19 megelőzése és kezelése terén a háziorvosi gyakorlatban.
Forrás: egeszsegkalauz.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához