Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem

Ezeket látta már?

Ezt az 5 természetes szert jegyezze meg, ha növelné a libidóját

impotencia, merevedési zavar, libidó, vágykeltő

Tenne valamit, hogy új erőre kapjon és visszahozza a tüzet a kapcsolatába? Bemutatunk öt természetes szert, amelyben ott rejtőzik a potenciál - férfiaknál és nőknél egyaránt.

A szexuális vágyat fokozó és a szexuális teljesítőképességet javító gyógynövények ősidők óta keresettek és alkalmazottak. Noha napjainkban a merevedési zavarok kezelésére már rendelkezésre áll az igazoltan hatásos „kék tabletta” és számos hasonló gyógyszer, a természetes eredetű készítmények iránti igény - mondjuk így - nem lankad.

1. Királydinnye

A királydinnye (Tribulus terrestis) több mint egy kétszikű gyomnövény. Az ősi kínai gyógyászatban afrodiziákumként emlegették, és ma is azt tartják róla, hogy emeli a szervezet tesztoszteron-szintjét. Noha a tesztoszteron-szint emelését tudományos vizsgálatok nem támasztják alá, úgy tűnik, hogy a királydinnye növelheti a szexuális vágyat,- nem csak a férfiaknál, de a nőknél is.

Egy vizsgálatban a férfiak két hónapon keresztül alkalmaztak napi 750-1500 mg királydinnye-készítményt, és ennek hatására a 79 %-uk a szexuális vágyuk fokozódásáról számolt be. A nők egy csoportja pedig 90 napon át szedett királydinnyés szert (napi 750 mg), és a 88 %-uk volt elégedett a szexuális téren tapasztalt változásokkal.

Szívbetegség jele lehet a merevedési zavar. Kattintson tovább!

Úgy tűnik tehát, hogy a királydinnye mindkét nemnél fokozza a libidót, azonban a merevedési zavarok kezelésében nem nyújt kielégítő megoldást.

2. Maca

Vannak, akik por vagy kapszula, illetve vannak, akik folyékony kivonat formájában fogyasztják vágykeltő növényként a macát. A végeredmény hasonló: a szexuális vágy nőhet.

A 12 héten át macát adagoló (napi 1500-3000 mg) férfiak 42 %-a tapasztalta azt, hogy a szexuális vágya erősebbé vált. Úgy tűnik, hogy a maca az erektilis zavarok enyhe formáinak a kezelésében is segíthet, vagyis van egy minimális „kék tabletta”-szerű hatása.

Ez is érdekelheti:

3. Vörös ginzeng

Miközben néhány vizsgálat megkérdőjelezi a vörös ginzeng merevedést elősegítő és szexuális vágyat serkentő hatását, addig más vizsgálatok a hatásossága mellett szólnak. Leírták például, hogy a vörös ginzeng fokozza a nitrogén-oxid termelődését, azét a molekuláét, aminek a jelenléte a pénisz merevedéséhez szükséges.

Vannak vizsgálatok, amik szerint a vörös ginzeng a nőkben (is) felkorbácsolja a vágyat. A szakirodalom persze megemlíti azt is, hogy a vörös ginzeng szedése fejfájást és gyomorpanaszokat okozhat mellékhatásként, és a vérhígítókat szedőknél az alkalmazása kerülendő.

4. Sáfrány

A sáfrány (Crocus sativus) a világ legdrágább fűszere. Sőt, több is mint egy fűszer. Tradicionálisan a sáfrányt stresszoldóként és afrodiziákumként használják. A modern vizsgálati eredmények szerint valóban köthető vágykeltő hatás a sáfrányhoz, de elsősorban azokban az esetekben, amikor antidepresszáns gyógyszer szedésével függ össze az, hogy az illető szexuális vágya a minimumon van. Az antidepresszánst szedő nőknél vagy férfiaknál a mellékhatásként jelentkező vágycsökkenés orvoslásában segíthet a sáfrány, ha azt napi 30 mg-os adagban szedik.

5. Görögszéna

A görögszénát vagy görög lepkeszeget (Trigonella foenum-graecum) számos egészségügyi probléma kezelésére javasolja a népi és a tudományos orvoslás. Úgy tűnik, hogy a szexuális vágy fokozásában is szerepet kaphat a gyógynövény, mivel az hatással van a szervezet ösztrogén- és tesztoszteron-termelődésére.

A görögszéna uniszex módon hatásos lehet, ha vágykeltésről van szó. Férfiaknál napi 600 mg görögszéna javíthatja a szexuális működést; ugyanez az adag az alacsony libidójú nőknél fokozhatja a szexuális vágyat.

Dr. Budai Marianna PhD.

szakgyógyszerész

Forrás:

Nature's Viagra: 7 Foods and Supplements to Boost Your Libido (healthline.com)

Forrás: egeszsegkalauz.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához