A kínaiak saját mRNS vakcinát fejlesztenek - szerintük jobb mint a Pfizer

koronavírus, vakcina, oltás, covid, kínai

Saját koronavírus elleni mRNS oltóanyagon dolgoznak a kínaiak.

Dobson Szabolcs, gyógyszerengedélyeztetési szakértő írt arról, hogy Kína saját koronavírus elleni mrNS vakcinával kísérletezik:

"Kína saját fejlesztésű mRNS vakcinával kísérletezik az eddigi inaktivált vakcinák utáni emlékeztető oltásként – a tárolás majd tarolássá alakulhat a piacon?

Ez a hír tegnap (11. 11.) jelent meg a Global Times című angol nyelvű kínai állami lapban. A projektet a dél-kínai Guangxi Zhuang autonóm terület Betegségkontroll és Megelőzési Központja engedélyezte. A vizsgálatban 18 évesek és idősebbek vesznek részt, akiket előzetesen két inaktivált vírust tartalmazó vakcinával oltottak.

Az új vakcinajelölt neve ARCoVax, amelyet a Katonai Orvostudományi Akadémia, a Suzhou Abogen és a Walwax Biotechnology Co. közösen fejleszt.

A kínai vizsgálat csak egy része a klinikai kutatási tervnek. Külföldön, Mexikóban és Indonéziában is terveznek Fázis III vizsgálatokat.

A Pfizer és a Fosun Pharma Comirnaty vakcinája (amit Nyugaton Pfizer vakcina néven emlegetnek) szintén sorban áll a kínai engedélyért.

Azonban úgy tűnik, kiesett a pixisből, mert a Global Times ecseteli, hogy az ARCoVax sokkal biztonságosabb, a vakcina antigén megválasztása jóval precízebb és a kínai mRNS vakcina által kiváltott semlegesítő ellenanyag termelés nagyobb.

Olvasson tovább! Koronavírus oltás: ilyen hatással lehet a szívre a vakcina

Ezen felül a tárolási költségei kisebbek, mert egy oltásos injekcióként tervezik forgalmazni és szobahőmérsékleten egy hétig, 4 Celsius fokon hosszabb ideig eltartható.

Ily módon – írja a Global Times – az ARCoVax kiemelkedik a Pfizer és a Moderna gyógyszeripari óriások nyugati mRNS vakcinái közül, amelyek jóval alacsonyabb tárolási hőmérsékletet és szigorúbb hőmérséklet kontrollt igényelnek."

Hivatkozás: Globaltimes

Forrás: EgészségKalauz