Ezeket látta már?

AstraZeneca és Johnson&Johnson: nem használják tovább őket a norvégok

johnson vakcina

A két vakcina, amelyekről a legtöbbeknek a vérrög és a trombózis jut az eszébe, a norvégok nem használják tovább.

Habár az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) továbbra is azt hangsúlyozza, hogy az AstraZeneca és a Johnson & Johnson Janssen vakcinájának előnyei felülmúlják az esetleges mellékhatások kockázatait, a norvégok ezt másként látják. Itthon mindkettővel oltanak.

A Johnson & Johnson és az AstraZeneca koronavírus elleni vakcináinak mellőzését javasolta a norvégiai oltási kampányban a skandináv ország kormányának szakértői bizottsága a hétfőn közzétett vizsgálati jelentésében. - írja a HVG

Habár a norvég hatóságok hatékonynak tartják a koronavírus ellen a két vakcinát, most mégis azt javasolják a kormánynak, ne használják tovább. 1 hónappal ezelőtt kezdték el vizsgálni mindkettőt, és először április 15-én az AstraZeneca, majd most a Janssen vakcina kapcsán is azt mondták, ne használják tovább a vérrög képződések miatt. Mivel javul a járványhelyzet, az oltakozásokkal kapcsolatban pedig fenn akarják tartani a bizalmat a lakosság körében, így ezt a két védőoltást nem javasolják a továbbiakban alkalmazni.

Höie szerint a javaslat, hogy ne használják a készítményeket az oltási kampányban, a többi között a norvég járványügyi helyzettel áll összefüggésben, amely – mint mondta – összehasonlítva más államokkal jelenleg kedvezően alakul.

Olvassa el ezt is!

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához