Ezeket látta már?

Észak-Korea covid tagadásban: nyaralási parancsot adtak ki, kötelező elutazni

Észak-Korea, koronavírus, covid, Kim Dzsoungun, nyaralóutalvány

Észak-Korea - hivatalosan legalábbis - győzelemre áll a koronavírus-járvánnyal vívott harcban, így most nyaralóutalványokkal teszik kötelezővé az üdülést, utazást.

A kommunista állam hírügynökségének bejelentése szerint, heteken belül felülkerekedhetnek az országban dúló járványon, ennek örömére Kim Dzsoungun elrendelte, hogy a helyi pártbizottságok kötelező jelleggel nyaralóutalványokat osszanak ki a népnek. Ezekkel lényegében arra kényszerítenék az embereket, hogy belföldi üdülőhelyekre utazzanak nyáron - írta meg az origo.hu.

Az emberek kételkednek

A Daily NK-nak nyilatkozó titkos forrás szerint, az emberek ugyan erősen kételkednek abban, hogy bölcs dolog lenne utazni akkor, amikor a koronavírus-járvány még nem múlt el teljesen, de úgy tűnik, hogy a phenjani vezetés nem hagy számukra sok választást.

A pártbizottságok minden tartományban parancsot kaptak a Munkapárttól és a kabinettől, hogy belföldi üdülőhelyekre szóló utalványokat osszanak ki. Na nem ingyen: a szervezetknek meg kell vásárlniuk azt, a vouchereket ezt követően kiosztják a dolgozóik között, majd az árukat levonják a nyaralni küldött emberek fizetéséből.

A nyilatkozó forrás szerint a legtöbb helyi családnak legalább tíz napig kell keményen spórolnia azért, hogy fedezni tudja a kétnapos kötelező nyaralás költségeit - de nem tehetnek mást, kénytelen elfogadni a helyzetet.

Forrás: Daily NK