Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Ezért javasol kötelező oltást egy magyar szakértő

kötelező, oltás, védőoltás, vakcina, koronavírus, védettségi igazolvány

Mivel az embereknek egy csoportjára semmilyen koronavírus oltásra ösztönző intézkedések nem hatnak, végül a kötelező védőoltás lehet az egyetlen járható út.

A járványt akkor tudjuk megállítani, amikor a lakossági 90%-a immunológiailag védettnek tekinthető. Ezt vagy oltásokkal vagy a természetes fertőzéssel lehet elérni – nyilatkozta Boldogkői Zsolt biológus az RTL Híradójának.

Példaként a kanyaró elleni védőoltást, ahol 98% körüli a nyájimmunitási küszöb, mivel azonban gyermekkorban a népesség szinte 100%-át beoltják ellene, itt nincs mitől tartani. Ugyanezt kellene elérni a koronavírusnál is – teszi hozzá.

60-szor nagyobb eséllyel kerülhetnek kórházba az oltatlanok

Sokféle oka lehet annak, ami miatt valaki nem veszi fel a koronavírus elleni védőoltást, de Boldogkői szerint ezekre az emberekre lehet hatni különféle intézkedésekkel, mint például a védettségi igazolványokhoz kötődő előnyökkel.

Ettől függetlenül szerinte van az embereknek egy olyan csoportja, akikre ezek az intézkedések sem hatnak, tehát végül a kötelező védőoltás lenne az egyetlen járható út, ha el akarjuk érni a járvánnyal szembeni kellő immunitást.

Forrás: egeszsegkalauz.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához