Friss koronavírus hírek ma

Gyerekek is kerülnek lélegeztetőgépre koronavírus miatt

gyerek, lélegeztetőgép, koronavírus, oltás, 5-11 évesek, gyermekkórház

A főorvos szerint teljesen egészséges gyerekekben is tud súlyos lefolyást produkálni a koronavírus fertőzés - jelenleg is van gyermek lélegeztetőgépen.

Távolról sem igaz, hogy a gyerekeknél ez mindig egy enyhe betegség, a védőoltástól most már biztosan nem kell félni – mondta Mészner Zsófia főorvos, a Heim Pál Gyermekkórház módszertani igazgatója a Spirit FM Aktuál című műsorában.

Ha van hatékony védőoltás, akkor a gyerekeknek is emberi joguk, hogy ne kelljen kipróbálniuk egy betegséget, ha el is kerülhetik

– fogalmazott a főorvos.

Mint mondta, teljesen egészséges gyerekekben is tud súlyos változatot produkálni a fertőzés: jelenleg is van olyan gyerek a Heim Pál Gyermekkórházban, akit lélegeztetni is kell, tehát távolról sem igaz, hogy a gyerekeknél ez mindig egy enyhe betegség.

Ez is érdekelheti:

A Heim Pál Gyermekkórházból eddig minden sokszervi elégtelenségben szenvedő gyereket haza tudtak engedni, és az a reményük, hogy a hosszú távú utánkövetéssel sem fognak találni bennük semmi bajt.

Mészner Zsófia szerint ettől a védőoltástól most már biztosan nem kell félni. Rámutatott, a Johns Hopkins amerikai egyetem nyilvántartása szerint több, mint 6 milliárd oltást adtak be, tehát van már tapasztalat annak ellenére, hogy kevés ideje áll rendelkezésre az ellenanyag.

A gyerekek oltását már számos országban elkezdték. Egyik vakcina sem tartalmaz élő koronavírust, nagyjából olyan oltási reakcióra lehet számítani, mint egy átlagos influenzaoltásnál – tette hozzá.

A teljes interjú itt hallgatható meg:

Forrás: ATV