Ezeket látta már?

H1N1-fejlemények: betegek a Női Klinikán

Három tünetmentes, korábban H1N1-re pozitív nő fekszik a nőgyógyászati klinikán. Azok közül, akiknek korábban pozitív H1N1 tesztjük volt, három tünetmentes beteg fekszik még a kórházban, de ők sem a H1N1, hanem nőgyógyászati kezelésük miatt vannak bent - mondta Jákó Kinga, a budapesti Semmelweis Egyetem I. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának orvosszakmai igazgatója az MTI-nek.

Közülük két nő gyermekágyas, egyikük vasárnap szült, a másikon a múlt csütörtökön végeztek császármetszést. Rajtuk kívül egy terhes nőnek múlt szerdán volt pozitív a H1N1 tesztje, de ő is tünetmentes, azért van kórházban, mert veszélyeztetett terhes.

H1N1-fejlemények: betegek a Női Klinikán

A klinikán jelenleg részleges látogatási tilalom van érvényben. Az osztályokon elkülönített részt tartanak fenn a három nő számára, valamint azoknak, akik esetleg "az utcáról" kerülnek be a vírus miatt.

A két nőhöz, aki már szült, csak az édesapa mehet be megfelelő védőfelszerelésben, és a veszélyeztetett terhes látogatását is korlátozták. A bent fekvő többi beteget viszont lehet látogatni - tette hozzá Jákó Kinga.

Hozzátette: "senkinek nincs egy tüsszentésnyi tünete sem", a klinikán lezajlott a fertőzés.

A nőgyógyászaton a múlt szerdán rendeltek el látogatási tilalmat, mert több kismamánál igazolták a H1N1 vírus jelenlétét.

Forrás: MTI